Napisano 24 Kwiecień 200321 l a ja wroce do rdzennego tematu:) oto artykulik z Super Expressu z 23 kwietnia 2003 (str 23): \"Niewiarygodne\" Ekrany monitorow komputerowych sa za waskie dla kobiet. naukowcy z Carnegie Mellon University twierdza ze ekrany zrobione z mysla o mezczyznach utrudniaja kobietom prace w wirtualnej rzeczywistosci. Szczegolnie cierpia na tym kobiety zajmujace sie trojwymiarowa grafika. Pracuja o 20 procent wolniej niz mezczyzni zjawisko to zaobserwowano zarowno u kobiet-architektow i projektantek jak i przy grach komputerowych. wedlog pracujacej dla Microsoftu Mary Czerwinski mezczyzni szybciej tworza w mozgu mape srodowiska i szybciej sie w nim orientuja. zdaniem naukowcow rozwiazaniem problemu sa szersze ekrany ktore pozwalaja kobietom na lepsza orientacje. Pozostaje tylko wspolczuc:) Zdrowko [winko]
Napisano 25 Kwiecień 200321 l Autor lol jaj mam 2 monitory+tv kobita jestem na poczatku robilam 3d grafike na 1 monitorku ... a co do gier hmm w wolfa jestem calkiem dobra na 1 monitorze bo gra nie uwzglednia wiecej mon. jak tylko 1 .. szkoda ze nie mam czasu na granie ...w wolfa ostnio jak mam czas to grywam w ut 2003 ... a wszystko to i tak sprawa checi a nie monitora ... moim zdaniem ... dziwny ten artykulik ....
Napisano 7 Maj 200321 l ja mysle ze u nas na forum jest za malo kobiet ..na 1400 zarejestrowanych to troche malo....sami menszczyzni ...kobiety sa potrzebne poprostu:)..
Napisano 19 Listopad 200519 l Ok, temat troche odsmażany, ale wiem, że od 2,5 roku coś się miało prawo ruszyć. Panie zapraszam więc do ujawnienia się.
Napisano 21 Listopad 200519 l I ja sie zglaszam - jestem takim cichym obserwatorem i czasem sprawdzam co sie dzieje - do tworzenia 3d to mi zapalu brakuje czesm cos skrobne w photoshopie - pozdrawiam wszystkie tworzace dziewczyny:)
Napisano 21 Listopad 200519 l Mała Li, cieszę się, że dałaś znak życia. Wrzuć czasem to, co wyskrobiesz na forum.
Napisano 8 Grudzień 200519 l odświeżam - kto powiedział że mało kobiet robi w 3d ? po drugie z tych 'udzielających się' to ja tylko zauważyłm Anie. MeG - z całym szacunkiem ale Ciebie to ja zauważyłem dopiero jak zostałem modem :P
Napisano 9 Grudzień 200519 l hindus - bo twoja egzystencja na forum przypada na okres małej aktywności Meg :P Ja tam ja dobrze pamiętam sprzed 2 lat - wtedy pisała co sił w palcach ;) A Anię rzeczywiście ostatnio można zauważyć to tu, to tam.. ;)