adek92 Napisano 6 Październik 2015 Napisano 6 Październik 2015 Hej, Mam problem z ziarnem w renderingu pomimo wysokich wartości Irradiance Map i Light Cache. Irradiance Map: High, Light Cache: 1800. Scena oświetlona jest mapą HDRI + Światłami Vraya we wnętrzu. Najgorsze ziarno pojawia się na szafkach kuchennych pomimo tego, że są matowe ;/
natas Napisano 6 Październik 2015 Napisano 6 Październik 2015 a same materiały i światła po ile subdiv... mają może to je trzeba podnieść.
skalpel3d Napisano 6 Październik 2015 Napisano 6 Październik 2015 na poczatel LC interp sample na 10 nie wiem jak masz subdivids w materiałach i świetle może trzeba je podbić. Dwa samo danie na wysokich LC i IRR jeszcze nie powoduje ze w renderze nie będzie szumów :) Daj wszystkie ustawienia vraya i świateł
Pawelkos Napisano 6 Październik 2015 Napisano 6 Październik 2015 Na moje to zalatuje "fireflies". Upewnij sie ze masz zaznaczone opcej "Sub-pixel mapping" i "clamp output" w zakladce Vray, rolecie "Color mapping". Jesli nie widzisz tych opcji w Color mapping'u kliknij na ten zielony guziczek z napisem "Default".
Rekomendowane odpowiedzi