Jonasz Osmenda Napisano 9 Październik 2015 Share Napisano 9 Październik 2015 Witam, czy jest taka mozliwość aby exportowac gotowy model z teksturami do pliku ktory kazdy z nas bedzie mogl otworzyc na systemie windows i zobaczyc go/ obracać oczywiscie bez instalowania czego kolwiek. Mam plik otwieram go i oglądam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 9 Październik 2015 Share Napisano 9 Październik 2015 (edytowane) Ja proponuje Marmoset Toolbag + export do Viewera. Dostajesz plik ze sceną + plik HTML który otwiera tą scenę w dowolnej dzisiejszej przeglądarce (również na urządzeniach mobilnych). Jak nie potrzebujesz się bawić w jakieś super oświetlanie modelu i efekty postprocesu to scenkę w marmo ustawisz w minutę przeciągnięciem modeli / tekstur. Tak przy okazji to polecam jako przeglądarka modeli dla ciebie, czyta bardzo wiele formatów. Dużo szybsze niż otwieranie jakiegokolwiek programu 3d. http://www.marmoset.co/ Edytowane 9 Październik 2015 przez Monio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz Osmenda Napisano 10 Październik 2015 Autor Share Napisano 10 Październik 2015 @Monio Albo sie źle zrozumieliśmy albo nie znam jeszcze dobrze programu marmoset. Chodziło mi o to że moja mama ktora nie zna sie na programach mogła by bardzo łatwo otworzyc plik 3d przygotowany przezemnie tak latwo jak otwarcie jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 10 Październik 2015 Share Napisano 10 Październik 2015 Np. coś takiego: https://p3d.in/ za darmo masz 100mb na modele, uploadujesz i wysyłasz link - odbiorca odpala to w przeglądarce internetowej, obraca, przybliża, przesuwa. Wymagany tylko dostęp do internetu. Działa z popularnymi przeglądarkami bez dodatkowych wtyczek - również na smartfonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz Osmenda Napisano 10 Październik 2015 Autor Share Napisano 10 Październik 2015 @Miłosz3ds dzieki za propozycje. Eksportowalem moj model do .obj wrzucilem w p3d.in pojawil sie model lecz bez tekstur (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 10 Październik 2015 Share Napisano 10 Październik 2015 @Monio Albo sie źle zrozumieliśmy albo nie znam jeszcze dobrze programu marmoset. Chodziło mi o to że moja mama ktora nie zna sie na programach mogła by bardzo łatwo otworzyc plik 3d przygotowany przezemnie tak latwo jak otwarcie jpg To masz do wyboru właśnie serwisy onlineowe jak: p3d, sketchfab, verold - wtedy przesyłasz mamie linka. Druga opcja to Marmoset Viewer gdzie przesyłasz mamie na raz 2 pliki i jeden z nich (html) nazywasz np "model_jonasza_URUCHOM". Mamie wytłumaczysz że muszą być 2 pliki i ogląda modele poprzez dwuklik w ten z końcówką "URUCHOM". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi