Pablo Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 Witam, mam pytanko: Zrobilem sobie jakis tam obiekt z PLane'a wiec jesli nie dam materialu 2-sided to po jeden stronie widac obiekt a po drugiej nie. Jak zrobic, aby bez dawania materialu 2-sided by obiekt byl widoczny z tej i tej strony? Wydaje mi sie ze jest do tego jakis modyfikator, ale nie jestem pewien. Please help. pozdr
kozioo Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 use your search skills, dude :) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=9752
Pablo Napisano 14 Październik 2004 Autor Napisano 14 Październik 2004 Dzieki:) ale to niestety nie to:( Znaczy sie w viewporcie pomoglo, ale chodzi mi aby po wyeksportowaniu obiekt byl 2-sided (ale powtarzam bez uzycia materialu 2-sided) no chyba ze wiecei jak material 2-sided wyeksportowac do Cult3d. Help pozdr
soshka.cg Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 modyfikator shell - ale utworzy dodatkowe polygony, tzn np płaskiemu plane nada grubość tworząc z niego boxa. Przepraszam że tak trochę łopatologicznie ale jak spróbujesz to zobaczysz :) pozdro
Pablo Napisano 14 Październik 2004 Autor Napisano 14 Październik 2004 Hmmm dziwne ale nie moge znalesc tego modyfikatora, w liscie go nie ma?! pozdr
soshka.cg Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 ach no tak bo on jest w max6 dopiero dołożony. :( Na której wersji pracujesz Pablo?
soshka.cg Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 Kurcze Pablo może jest do tego jakiś plugin ale nie wiem. Możesz jeszcze poprostu zaznaczyć wszystkie poly i przesunąć z wciśniętym shiftem o małą wartość potem flip normal i połączyć oba obiekty potem ręcznie dorobić ścianki boczne. 2 sposób jeżeli obiekt jest całkiem płaski to extrude potem symmetry. 3 sposób - podeślij mi tą scenkę :) a ja w max 6 wykorzystam mod shell i odeślę Ci w *.3ds
soshka.cg Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 oo Alexander znalazł rozwiązanie :)) brawo:)
Rekomendowane odpowiedzi