LDerda Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Zainspirowany zabawą z siostrzeńcami Twarz i kostium smoka - ZBrush, reszta 3ds max. Post i rysunki na tablicy korkowej - PhotoShop. Zdjęcia zwierząt na ścianie pochodzą z prywatnego albumu (wycieczka do zoo :) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
artzgodka Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 mi się podoba - ciekawe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kucu Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Bardzo przyjemna praca :) Jedyne co trochę irytuje, to niespójność i brak konsekwencji. Stworzyłeś bajkową postać w klimacie Pixar'a czy Disneya, a dałeś w ramki fotografie zwierząt. To samo z książkami. Są zbyt ''techniczne'' a nie bajkowe. Poza tym, jak dla mnie bomba, zwłaszcza plastyka twarzy dziecka :D //Ps. Jak bawisz się z dzieckiem, i jest ono bardzo zaangażowane w zabawę, to zwiększają mu się źrenice, tutaj mogły by być one troszkę większe. Ale to już czepialstwo :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
LDerda Posted November 4, 2015 Author Share Posted November 4, 2015 Dzięki za opinię! Obawiałem się właśnie takiego odbioru zdjęć na ścianach. Po prostu w mojej opinii wyszły całkiem całkiem ale może to nie miejsce dla nich :D Co do "technicznych" książek masz na myśli wygląd czy tytuły? PS. muszę przyjrzeć się źrenicom bo nigdy tego nie zaobserwowałem u dzieciaków :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kucu Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Tu masz przykład z "Potworów i Spółki" http://tatawtarapatach.com/wp-content/uploads/2013/08/uniwersytet-potworny-7441.jpg, czy tutaj http://tatawtarapatach.com/wp-content/uploads/2013/08/uniwersytet-potworny-7441.jpg Książki zwykle są przerysowane, nawet karykaturalne. Te wyglądają jak słownik Chińskiego i poradnik obsługi turbosprężarki :) Dodatkowo zwróć uwagę, że plakaty i zdjęcia w tle są zwykle w tym samym klimacie. To co jest na nich jest w porzadku, tylko są zbyt realistyczne. Zobacz tutaj (Toy Story) http://thefilmstage.com/wp-content/uploads/2009/10/toystory_2.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
LDerda Posted November 4, 2015 Author Share Posted November 4, 2015 Taki był mój zamysł żeby pomieszczenie bardziej ciągnęło realizmem niż dzieciak sam w sobie :D żaden inny obiekt poza dzieciakiem nie jest przerysowany no ale fakt faktem nie mogę zaprzeczyć Twoim opiniom bo są trafne :D Szczególnie mnie zastanawia co począć z przyszłą pracą, która ma być połączeniem postaci w disneyowskim stylu z czymś w stylu postapokalipsy i właśnie w 100% ma łamać spójność :D Może nie będzie wyglądać źle jeżeli będzie jasne, że oderwanie jest celowe. Zobaczymy Link to comment Share on other sites More sharing options...
olaf Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Ja bym stonowal nieco kolory kostiumu i dziecka. Mniej bialego i czarnego by sie pojawialo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts