Szymeq Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 hehe a takie cos dzisiaj wyskrobalem bawiac sie trialem maxa 7. mam pomysl na reszte to sie jeszcze zobaczy narazie prosze o krytyke:) EDIT Zapomnialem o siatce:)
prabab Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 Wow! W jeden dzień to zrobiłeś? Pewno w maxie jakieś nowe narzędzia do edycji geometrii są?
Marcin Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 pewnie tak ;) i pewnie mozna je obejzec z newsa na glownej max3d.pl ;) i zajzyj do editable poly ;)
Szymeq Napisano 14 Październik 2004 Autor Napisano 14 Październik 2004 eee to zrobilem w jakies 3-4 h ale zadnych nowych narzedzi nie ma :) urzywalem standardowego Cuta , Connecta, i wytlaczanie edge urzywajac shift:) PS: narzedzia sa nowe ale ich akorat nie urzywalem no moze soft selection troszeczke sie zmienilo i kilka razy urzylem a tak jak juz pisalem pozdr
prabab Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 Oh my godness! Chyba popełnię samobójstwo. Z jakich tutoriali ty się tego uczyłeś?
SiD Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 Moje uznanie ładnie , nawet bardzo bardzo ładnie :D podoba mi sie jego wyraz twarzy hehehehehe :D super stary .... i to jeszcze jeden dzien :D wow .... wykorzystyjesz go do animacji jakiejs ?? .... napewno hehehehe :D aaa co z reszta ciała ??
Szymeq Napisano 14 Październik 2004 Autor Napisano 14 Październik 2004 zobaczysz jak przyjdzie czas bracie:D
prabab Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 Ty to robisz z boxa czy czegoś innego?
Szymeq Napisano 14 Październik 2004 Autor Napisano 14 Październik 2004 heeh http://www.evermotion.org/tutorials/modeling/trex/index.htm tutaj opisalem jak robie z boxa t-rexa ale ta twarz robilem inna metoda teez tam jest opisana prez wytlaczanie edge , a zaczalem od plane'a :) wiecej nie zdradze
Szymeq Napisano 14 Październik 2004 Autor Napisano 14 Październik 2004 hehe wierz mi nie jak zobaczysz skonczona glowe:P
Salvator Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 ładne, w umiarkowanie rozsądnym czasie. czego chcieć więcej? tekstur :P
Szymeq Napisano 14 Październik 2004 Autor Napisano 14 Październik 2004 oto zabki moze jeszcze ulegna zmianie jak dojda inne dziwne rzeczy na model :) narazie jest tak niemam juz sily tego speedu:P Edit Zblizenie
sCeleTon Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 jakis zgryz:p nie czas nosic aparatu?:) pozdro
_LoGaN_ Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 coz, niezbyt ladna siatka w kazdym razie stanowczo za gesta przez co widac nieruwnosci na skurze, pozatym po mashsmoth'cie 1 pewnie juz ledwo obracasz ta glowka w wievporcie, don't u ? Nawet ladne zabki (ale czy nie powinien udac sie do stomatologa:D ). Ogolem nie bardzo mi sie podoba (poprostu nie moj gust), nic rewelacyjnego i nawet max v.100 tego nie zmieni. Ps. Duze niedorubki przy oczach. Ale pracuj pracuj, popraw to i owo a moze cos z tego wyjdzie. Pozdro.
Szymeq Napisano 14 Październik 2004 Autor Napisano 14 Październik 2004 hehe nic a nic sie nie zacina w viewporcie nawet przy 3 subdivach:D:D dlatego ze jest nowy modyfikator turbosmooth ktory jest o niebo sybszy od meshsmootha:) moge dac 3 subdiv przy mojej karcie gforce 2 MX 32 ram i nic sie nie tnie:D:D EDIT: Oka chyba na dzisiaj starczy jutro zabiore sie za poprawki PS: co sadzicie o czapeczce?
Gość P. Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 wydaje mi sie ze te wszystkie faudki i zmarszczki troche bez pomyslu sa a szczegolnie kole w oczy jedna... ta troche powyzej oczu. ale mam pytanie ogolne. dlaczego wiekszosc z ludzi nie laczy polowek glowy ? nie rozumiem... widzialem to juz wczesniej. czy to samochod czy glowa czy cokolwiek. wszystkie sa porozcinane... jest w tym jakis cel ?
Kuciel Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 to sie uhahahalem nizla ta mordka :)
KLICEK Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 ale mam pytanie ogolne. dlaczego wiekszosc z ludzi nie laczy polowek glowy ? nie rozumiem... widzialem to juz wczesniej. czy to samochod czy glowa czy cokolwiek. wszystkie sa porozcinane... jest w tym jakis cel ? tak z krecha na srodku ladniej wyglada model :f
Gość P. Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 a juz chyba wiem... wszyscy uzywaja mirror->instance tylko nie rozumiem czemu. jaka jest zaleta ? ... o ile znam maksa sa od jakiegos juz czasu lepsze sposoby.
Szymeq Napisano 15 Październik 2004 Autor Napisano 15 Październik 2004 ja sam niewiem moze to kwestia przyzwyczajenia jak sie uczylem modelingu to urzywalem mirrora instance i jakos zostalo, w sumie moglbym symmetry urzywac caly czas ale mowie jakos ten mirror zakodowal sie w pamieci:) moze sie to zmieni z czasem narazie za krotko siedze w maxie (okolo roku) i znam tylko te dwa sposoby mozesz zdradzic P. jakie sa jeszcze? (niepamietam z DTM czy pokazywane bylo cos nowego takiego)
soshka.cg Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 Hehe fajne uzębienie - dostrzegam tu zapędy wegetariańskie tego przyjemniaczka :D ;)
Szymeq Napisano 15 Październik 2004 Autor Napisano 15 Październik 2004 hehe dzisiaj pierwszy raz naprawde bawilem sie Deep Paintem i wyszlo cos takiego PS: Jak ustawic shader w Maxie aby wygladal na obslizgly , tak jak to jest w screenie z Deep painta , pomoze ktos:D? Max : Deep paint
Pionier Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 jak juz ktos slusznie powiedzial te zmarszczki sa w nienaturalny sposob ulozone. A tak to calkiem fajnie.
Leru Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 głowa fajna, świeży powiew pracowitości (wyłączając dzisiejszy dzień :P) tekstura ząbków wygląda nieźle acz możnaby pobawić się ustawieniami kolorów. Troszkę im nasycenia zdjąć, troszkę może ujednolicić, gdyż teraz wyglądają trochę jak pokolorowane kredkami Pracuj dalej na pewno może być lepiej, pomijajac, że już jest oczro :>
Rekomendowane odpowiedzi