Tukan Napisano 25 Listopad 2015 Share Napisano 25 Listopad 2015 Postanowiłem odświeżyć stary model w nowych scenach , trochę zmieniłem proporcje nadwozia i założyłem zimowe koła :) . Przede wszystkim była to okazja do przetestowania mojej pierwszej HDR - panoramy - ujęcie w lesie . W ujęciach na autostradzie HDR : www.mainworks.de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 26 Listopad 2015 Share Napisano 26 Listopad 2015 (edytowane) jak używasz HDR'ki i potem wrzucasz auto na backplate to jeśli nie masz backplate'a do tej HDRki to chociaż znajdź jakąś podobną :P //edit ah teraz przeczytalem że sam robiłeś HDR'ki to coś z ich konfiguracją jest nie tak bo auto strasznie odstaje Edytowane 26 Listopad 2015 przez Maciek Jutrzenka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 26 Listopad 2015 Share Napisano 26 Listopad 2015 Przeciez te backplaty sie zgadzaja... Bardzo ladna praca *.... Odbicie w bloniku w pierwszym obrazku dziwnie sie ciagnie. Wina HDRKI? Biały fajniejszy. Pierwszy trochę jak srebrna bombka choinkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 26 Listopad 2015 Share Napisano 26 Listopad 2015 jeżeli na 1 renderze HDRka zgadza się z backplatem to ja nie mam pytań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 26 Listopad 2015 Share Napisano 26 Listopad 2015 W pierwszym renderze widac liscie u podstawy. Chlopak robil sam wiec mial prawo zrobic cos zle jak zrobil calosc sam. Są liście są drzewa. Troche się krzywi. Może zle obrócił HDRKE. Tyle ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 26 Listopad 2015 Share Napisano 26 Listopad 2015 No dobrze ale to że są liście to trochę za mało. Nawet jeśli HDR i backplate jest na 100% z tego samego miejsca. To no trzeba jeszcze zrobić aby to wygladało jakby faktycznie tak było.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 26 Listopad 2015 Share Napisano 26 Listopad 2015 Jak uważasz. Praca jest bardzo fajna. Powodzenia przy następnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukan Napisano 26 Listopad 2015 Autor Share Napisano 26 Listopad 2015 Cieszę się że jest zainteresowanie tematem :) Maciek Jutrzenka - backplate i HDR panorama tylko w pierwszym ujęciu (w lesie) są moje. Starałem się ustawić hdr -ke w miarę precyzyjnie względem backplate-a , tiling w poziomie na -1 (max, albo tylko Mental-Ray warpuje na drugą stronę,), zdjęcie backplet-a i "bracket-y" były robione na tych samych ustawieniach aparatu (balans b. , wyłączone korekty itd). Przy następnej hdr-ce zrobię zdjęcie chromowanej kuli a do max - a wrzucę model kuli z materiałem typu chrom dla porównania. Sebazx6r - Dzięki wielkie, to rozciągniecie to po ręcznych poprawkach panoramy :) , panorama była robiona na obiektywie 18mm (bo był z aparatem:) tak że wyszło dość dużo zdjęć do zszywania, a okolicach statywu brakło trochę fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luker Napisano 26 Listopad 2015 Share Napisano 26 Listopad 2015 Ładnie ci wyszło, tylko te liście na wozie w 1 obrazie, nie za bardzo mi sie podobaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi