Napisano 15 Grudzień 20159 l Mały update naszej strony i prac:) Szukaliśmy pomysłów w róznych miejscach, mam nadzieję że się spodoba. Set komercyjny, czas 2 tygodnie. 3dsmax, v ray, PS. Key Visuale liczone w 12k. Pozdrawiam P Full set na stronie MOTIVu http://motiv-studio.com/projects/258-city-road/ by
Napisano 16 Grudzień 20159 l Niesamowite, piękne, wspaniałe :) Szczęka opada z wrażenia... Jest możliwość, aby zobaczyć któryś rzut przed postprodukcją w PS? ;)
Napisano 16 Grudzień 20159 l naprawdę PRO robota...najmniej mi siedzi ten dzienny render z niebieskim niebem (nie ma mgły perspektywicznej, wszystko klarowne i czyste aż po horyzont i do tego głębokie czarne prawie cienie, gubi się sporo rzeczy przez to). Reszte renderów biorę, ściągam i oglądam już któryś raz....wypas :) Mnóstwo pracy i niesamowite materiały (tyle wieżowców i każdy ma coś swojego, charakterystycznego, nie są pojechane z jednego modułu). Ja nie wiem jak to w 2 tygodnie machnęliście ;/ ? Ile osób przy tym pracowało? Wszystkie ujęcia typu "TOP-VIEW" wyglądają prawie jak ujęcia z helikoptera z podczepioną kamerą GOPRO :) prawie jak z filmu...mnóstwo postprodukcji włożyliście chyba w te samochody i nocne streak-lights :) Gratulacje, światowy, topowy poziom.
Napisano 16 Grudzień 20159 l o simon sie pojawil i od razu musi takim czyms zarzucac ;) Wspaniala robota na najwyzszym swiatowym poziomie. PS, czas chyba odswiezyc srebrna czy zlota galerie jesli jeszcze istnieja.
Napisano 16 Grudzień 20159 l Szczena opada. Tak jak koledzy już pisali, najwyższy poziom. Mam jednak pytanie odnośnie ulicy na 5 renderze, ona miała być taka dziwna kanciasta?
Napisano 17 Grudzień 20159 l Autor Dzęki za komentarze. Praca zespołowa, w sumie działało przy tym temacie 8-9 osób. Przyjemnie było pieścić detale i światło. Dla mnie dużo zabawy z postprodukcją w pozytywnym sensie, baza była dobra. Więcej kadrów można obejrzeć na naszych stronach. Pozdrawiam P naprawdę PRO robota...najmniej mi siedzi ten dzienny render z niebieskim niebem (nie ma mgły perspektywicznej, wszystko klarowne i czyste aż po horyzont i do tego głębokie czarne prawie cienie, gubi się sporo rzeczy przez to). Reszte renderów biorę, ściągam i oglądam już któryś raz....wypas :) Mnóstwo pracy i niesamowite materiały (tyle wieżowców i każdy ma coś swojego, charakterystycznego, nie są pojechane z jednego modułu). Ja nie wiem jak to w 2 tygodnie machnęliście ;/ ? Ile osób przy tym pracowało? Wszystkie ujęcia typu "TOP-VIEW" wyglądają prawie jak ujęcia z helikoptera z podczepioną kamerą GOPRO :) prawie jak z filmu...mnóstwo postprodukcji włożyliście chyba w te samochody i nocne streak-lights :) Gratulacje, światowy, topowy poziom. - - - Połączono posty - - - Akurat ta ulica wygląda faktycznie nieco dziwnie, te estakady staralismy się utrzymac w miarę low poly aby dac radę z renderingiem 12k co zjadało ponad 40GB ramu. Dobre oko!:) W ogólnym ujęciu niewykrywalne ale na cropach jak widać. P
Napisano 17 Grudzień 20159 l Simon, wiadomo ze wielu nad tym pracowalo, gdyz 2 tygodnie na cos takiego to niemozliwosc dla jednej. Ale wiadomo kto w Twoim studio trzyma ster i dba o jakosc ;)
Napisano 18 Grudzień 20159 l swietna robota... duza skala. 2 tygodnie 9 osob, - duzo pracy swietne zarzadzanie. ale nie wszystko jest 3d prawda? w dziennych tak. ale w nocnych? cos mo mowi ze skladane ze zdjeciami:) pytanie, czy zdjecia zamowione z drona? czy klient dostarczyl?
Napisano 18 Grudzień 20159 l Autor Hej M! Wszystko 3D, light streaki i flary dodane ze zdjęć częściowo a w części malowane flame painterem. Zdjęcia z sieci, żadnych dronów i fotek pod projekt. Super jeśli robi wrażenie że jest inaczej:D swietna robota... duza skala. 2 tygodnie 9 osob, - duzo pracy swietne zarzadzanie. ale nie wszystko jest 3d prawda? w dziennych tak. ale w nocnych? cos mo mowi ze skladane ze zdjeciami:) pytanie, czy zdjecia zamowione z drona? czy klient dostarczyl?
Napisano 4 Styczeń 20169 l WOW! Świetna robota! Jak uzyskaliście tak fajne refleksy w przeszkleniach? Plane za kamerą z lightmaterial i do tego jakaś fajna tekstura? Edytowane 4 Styczeń 20169 l przez gruber
Napisano 4 Styczeń 20169 l Autor Dzięki za miłe słowa i FRONTA! Refleksy powychodziły z otoczenia, sporo budynków wysokich dookoła plus w PS narzucone na maskach szyb mapki na screen mode. Zdjęcia różne od abstract bokeh po zdjęcia nocne z NY:) Pozdrowienia na Nowy 2016!