Napisano 7 Styczeń 20169 l Witam, Co mógłbym poprawić na tych renderach (oprócz mikrofali), by były realistyczniejsze. Pracuje w vray'u + 3d max. Konstruktywna krytyka mile widziana. :) http://imgur.com/TEufKYC http://imgur.com/HFA8UpM
Napisano 8 Styczeń 20169 l Cześć. Jest nieźle. Pierwsze co mi się rzuciło - to skala - czy jesteś pewien , że kubki, uchwyty , szafki mają zachowaną skalę ? Jakoś proporcje się mocno gubią. Ustawienia trochę podkręcić bo robią Ci się plamy i ziarno. Czemu te dwa słupki pionowe wyjechały do przodu ? Roślinka mocno psuje efekt. Może trochę rozjaśnij - dodaj życia do tej kuchni.
Napisano 8 Styczeń 20169 l Autor W Art, dziękuje za rady, ale mówiąc pionowe słupki co masz na myśli? Co sądzisz żeby oprócz Dome Light, dodać Vraysun? Co do skali masz racje, muszę poprawić.
Napisano 8 Styczeń 20169 l "Pionowe słupki" to zapewne te dwie wysokie szafki po lewej stronie :-) Właściwie dlaczego są głębsze od innych ? Szafki kuchenne robi się na głębokość ok. 60 cm i mieszczą się w nich wszystkie standardowe sprzęty jak piekarnik, lodówka czy kuchenka mikrofalowa. Zmieniłbym teksturę w materiale frontów. Teraz jednak widać powtarzalność - szczególnie na frontach niskich szafek, każde drzwiczki mają po prawej stronie identyczny ciemniejszy, pionowy "prążek". Jak rozumiem to render testowy i ustawienia LC/IR zwiększysz. Co do oświetlenia, to jeżeli używasz domelight z mapą HDRI, jeżeli dodasz vraySun na pewno trochę rozjaśnisz wnętrze. Nawet jak "słońce" nie będzie skierowane bezpośrednio w kierunku okna. Podłoga jest dosyć ciemna więc może warto zastosować overrideMtl z nieco jaśniejszym materiałem w slocie GI. Teraz, wydaje mi się, podłoga mocno "zaciemnia" tobie sufit. No i jak dla mnie, uchwyty w szafkach są trochę monstrualne :-)
Napisano 9 Styczeń 20169 l A ja bym wywalił oświetlanie spod hdri natomiast dał sun z dużym sizem coś z przedziału 20-40 skay portale w okna i miałbyś naprawdę fajne miękkie światło w tym wnętrzu. Poprawiłbym także światło w suficie podwieszanym jest odrobinę za intensywne jak na warunki dzienne