gypsy5 Napisano 28 Styczeń 2016 Share Napisano 28 Styczeń 2016 Witam. Mam problem z zacinającym się viewportem. Każda próba obrócenia sceny/zoomowania a także przesuwania poszczególnych elementów powoduje uciążliwe zacinanie i przyśpieszenie pracy chłodzenia (zaczyna wyć jak ruski odkurzacz) . Nie wiem czy to kwestia zbyt dużej sceny (polys: 700 000) czy ustawień. Procesor: Intel Core i7 4610M RAM: 2x 8GB DDR3 Grafika: AMD FirePro W4170M Dysk: 256 GB SDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 28 Styczeń 2016 Share Napisano 28 Styczeń 2016 Domyślam się, viewport masz ustawiony na tryb realistic, czy tak samo jest w trybach shaded i wireframe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gypsy5 Napisano 28 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2016 Pracuje na shaded/wireframe. Na wireframe problem ustaje, na shaded jest bardzo ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathanielxd Napisano 28 Styczeń 2016 Share Napisano 28 Styczeń 2016 A jak wejdziesz w Customize -> Preferences... -> Viewports to jaki masz tam Driver wybrany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gypsy5 Napisano 28 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2016 Nitrous (Direct3D 9.0 -Intel® HD Graphics 4600) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 28 Styczeń 2016 Share Napisano 28 Styczeń 2016 pewnie max sie z karta graficzna na CPU wlacza - - - Połączono posty - - - no wlasnie, w opcjach sterownikow AMD musisz pogrzebac zeby wymusic wlaczanie karty graficznej w maxie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gypsy5 Napisano 28 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2016 Byłbyś w stanie przeprowadzić mnie przez to manualnie? Nie do końca wiem jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi