bbandi Napisano 25 Marzec 2016 Share Napisano 25 Marzec 2016 Witam Chciałem zapytać czy jest możliwość aby Autodesk zezwolił na użycie wersji trial 3ds max do zrobienia pracy na konkurs w którym są nagrody pieniężne? jeśli tak to do kogo pisac w tej sprawie, czy polski oddział ma cokolwiek do gadania w tej sprawie. Druga sprawa to taka czy można taką pracę wykonać u kogoś kto ma w pełni legalną wersję i bez problemu pracę podpisać jako swoją? a w razie wątpliwości powołać się na ta osobe że ona udostępniła soft do wykonania pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taki Napisano 11 Kwiecień 2016 Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Zdecydowanie polecałbym kontakt z Autodeskiem. Nawet polski oddział powinien Ci rozwiać wątpliwości. Moim skromnym zdaniem (nie jestem prawnikiem) to nie do końca jest użycie niekomercyjne bo przecież przewidziane są nagrody pieniężne a zakłada się, że chcesz wygrać czyli zdobyć nagrodę i w tym wypadku kasę czyli cel jest komercyjny. W drugiej kwestii wydaje mi się że spokojnie możęsz to wykonać u osoby z licencją a później wskazać, że to ona udostępniła Ci sprzęt lub oprogramowanie - tego prawo nie zabrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 11 Kwiecień 2016 Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Stary, kto Ci będzie sprawdzal, czy robiles prace konkursowa na trialu, u kolegi, a może w ogole na Blenderze lub w paincie. Co innego gdy jest to Twoje narzedzie powszedniej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 12 Kwiecień 2016 Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Jezeli regulamin nie ma wymagań dot rodzaju licencji na software to nie masz w sumie z tym żaadnego problemu i możesz zrobić jak chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi