tomerk Napisano 29 Kwiecień 2016 Napisano 29 Kwiecień 2016 Witam. Oto mój najnowszy dzieciak - mały robocik MailBot. W całości modelowany, rigowany w modo 802,902. Więcej widoków, widoki siatki oraz video z możliwościami prostego rigu dla tej postaci znajdziecie na moim portfolio https://www.behance.net/gallery/36632317/MailBot-3D-character A teraz rendery (muszę przyznać ze w modo 902 jest znacznie lepsza jakość rendru. Bardzo mało szumów - to przez nowy model materiałów):
benton Napisano 5 Maj 2016 Napisano 5 Maj 2016 fajny jest, chociaż kask robotnika jakby do robót budowlanych, ale i tak mu pasuje. w sumie nie wiem co ma na głowie listonosz. nie wiem, czy używałeś traditional shading model, ale ja polubiłem physicially based ze względu na dobre rezultaty tandemu specular + roughness
tomerk Napisano 17 Maj 2016 Autor Napisano 17 Maj 2016 Dzięki Benton. Ja używałem GTR shading bo od razu jest lepszy i łatwiej zwalczyć noise w modo. :-) Teraz można robić piękne rendery znacznie szybciej.
benton Napisano 17 Maj 2016 Napisano 17 Maj 2016 znam ten termin z wnętrz tego mytrixa, ale nigdy nie znalazłem, gdzie to się w modo znajduje. hybrid render gtr... pierun wie, gdzie to ma
tomerk Napisano 17 Maj 2016 Autor Napisano 17 Maj 2016 Wszystkie nowe materiały - fizycznie poprawne to są właśnie GTR :-), więc tego już używasz. Tylko nie wiesz ze tak to wewnętrznie nazywają :-)
Anabell Napisano 17 Maj 2016 Napisano 17 Maj 2016 Bardzo super wyszło. Widziałem na TF. Podobają mi się materiały.
tomerk Napisano 18 Maj 2016 Autor Napisano 18 Maj 2016 A dziękuję serdecznie. Coraz większej liczbie osób się podoba. Może fronta dostanę ? Chociaż akurat temat nie bardzo w klimatach naszych, szarych polskich, Beksińskich.
Rekomendowane odpowiedzi