Napisano 18 Maj 20168 l Cześć, jestem tu nowy. Choć nie do końca, bo zaglądam tu często już od dawna. Ale nadszedł czas żeby wyleźć z piwnicy i coś pokazać :) Grafiką 3d zajmuje się od około 10 lat, przez pierwszych pare lat uczyłem sie robiąc krótkie animacje i modując gry (głównie Gothic). Od 5 lat pracuje jako grafik z czego 3 lata to w większości animacja. Wszystkie postacie są animowane w maxie na bipach a zwierzaki na własnych rigach. Przy rigowaniu pomagam sobie własnymi skryptami (prostymi bo dopiero sie ucze). Opinie/uwagi i pytania bardzo mile widziane. Pozdrawiam
Napisano 19 Maj 20168 l Bardzo fajnie. Gratuluje skilla. Bardzo naturalne animacje - czuć wagę, timing. Ogólnie super :) Uczyłes się z jakichś kursów? Tutków? Jeżeli tak to czy możesz coś polecić? Ostatnio sam staram się zgłębić temat i poszukuje materiałów :) Skoro max to czemu biped a nie CAT? Pozdrawiam!
Napisano 19 Maj 20168 l Autor Dzięki za komentarz! Uczyłes się z jakichś kursów? Tutków? Akurat byłem na tyle uparty (albo głupi) że chciałem się sam uczyć. Przez to np. dopiero po ok. 2 latach pierwszy raz zrobiłem blocking przed animacją. Oczywiście oglądałem jakieś tutoriale ale w sumie nigdy całego nie przerobiłem. Na samym początku animowałem bipy na deskorolce, bo sprawiało mi to dużo frajdy (jeszcze nie planowałem iść w animacje). Skoro max to czemu biped a nie CAT? Sam nie lubie animować w bipie, ale 1. nie znałem jeszcze CAT'a 2. postacie były już w bipach. Teraz zawsze bym wybrał CAT'a pomimo że jest zbugowany. O wiele przyjemniej sie robi.
Napisano 21 Maj 20168 l Dino robią wrażenie a humany w miare proste ruchy ale sprzedaja sie dobrze, jak na samouka animacji i rigowania to całkiem świetnie się to prezentuje, powodzenia! Sam jestem na podobnej ścieżce z tym że już teraz skupiony całkowicie na animacji.