Mkermit Napisano 6 Czerwiec 2016 Napisano 6 Czerwiec 2016 Witam serdecznie! Mam problem z doborem karty, mój aktualny sprzęt to: AMD Phenom II 840 X4 Płyta: Gigabyte GA-M68MT-S2 8GB DDR3 aktualnie korzystam z takiego oprogramowania: Blender Zbrush unity Photoshop+Ddo Corel Painter zajmuję się concept artem, modelowanie 3d dla gamedev, wypalam mapki z hipoly do lowpoly, texturowanie,itp itd... dodatkowo chciałbym nauczyć się animacji na potrzeby gier aktualna konfiguracja sprzętowa kuleje przy dużych zagęszczeniach siatki- praca często staje się niemożliwa kompletnie nie wiem jaką kartę warto podpiąć żeby można było w miarę komfortowo funkcjonować. nie wiem czy quadro np k420 czy coś gamingowego. proszę o pomoc!
Xaia Napisano 6 Czerwiec 2016 Napisano 6 Czerwiec 2016 Do takiego sprzętu GTX 750ti albo 950 spokojnie wystarczy. Twoja płyta głowna ma jeszcze PCIe 2.0 także nic lepszego ja bym tam nie wkładał bo nie ma sensu. Jeśli będziesz wymieniać cały komputer to strzelaj w 1070-1080 albo 2x rx 480. 1
Rekomendowane odpowiedzi