Napisano 6 Czerwiec 20168 l Już w ten czwartek w ramach spotkań grupy Wrocław ACM SIGGRAPH odbędzie się spotkanie z twórcami i developerami z firmy Techland oraz TK Games. Pełna treść: Wroclaw ACM SIGGRAPH: Spotkanie z Techland
Napisano 6 Czerwiec 20168 l Jeden z obecnych pracownikow tejze firmy kiedys na prywatnej imprezie powiedzial: "To nie jest tak... ze to jest dobra firma. Po prostu inni sa jeszcze slabsi XD" A ode mnie: Uczcie sie Unity ,UDK i innych dobrych engineow do gier. W Polsce poza CDP nie ma czego szukac. Chyba ze z mlodym, fajnym niezaleznym teamem ktory chce powalczyc. Kazda nowa mala firma to dla tego rynku w PL jedynie plus!
Napisano 7 Czerwiec 20168 l Co jak co ale Techland to nie tylko dobre studio w Polsce, ale i na swiecie (o ile to robi jakas roznice). Po owocach sie poznaje studia - ostatnie gry z zombiakami to hity AAA - nie mowiac juz o swietnym autorskim silniku chrome. A zrobic wlasny silnik do gier AAA to jest... jakby to powiedziec niesamowicie ciezka sprawa. A dokonczyc gre AAA w rozsadnym czasie oznacza swietny managment teamu.
Napisano 7 Czerwiec 20168 l Jeden z obecnych pracownikow tejze firmy kiedys na prywatnej imprezie powiedzial: "To nie jest tak... ze to jest dobra firma. Po prostu inni sa jeszcze slabsi XD" A ode mnie: Uczcie sie Unity ,UDK i innych dobrych engineow do gier. W Polsce poza CDP nie ma czego szukac. Chyba ze z mlodym, fajnym niezaleznym teamem ktory chce powalczyc. Kazda nowa mala firma to dla tego rynku w PL jedynie plus! Jezeli mialbym oceniac po produktach to radza sobie bardzo dobrze. Call of Juarez na prawde im sie udalo. Szczegolnie "Gunslinger" i "Bound in Blood". UDK chciales chyba zamienic na Unreal 4. W Polsce poza CDP nie ma czego szukac. Czego szukac? Stalej pracy, wyzwan, milosci, pieniedzy? Chyba ze z mlodym, fajnym niezaleznym teamem ktory chce powalczyc. Oj tak, standardowy wpis w ofercie zatrudnienia: "Mlody dynamiczny zespol" Dla mnie jest to rownoznaczne z faktem ze wylapali studentow, i staraja sie przecisnac projekt jak najnizszym kosztem (olewajac jakosc). Kazda nowa mala firma to dla tego rynku w PL jedynie plus! Zgadzam sie, ale nie oznacza ze trzeba automatycznie dyskredytowac innych. A jezeli juz chcesz oceniac, zrob to solidnie a nie na podstawie opini kolegow, ktorzy sa pod wplywem. Pewne studia wyrobily nam renome. CDPR, Techland, People Can Fly, Reality Pump, The Astronauts(mlodzi ale z starymi wyjadaczami) sa w tej grupie. Sukcesy innych ulatwiaja rozwoj mniejszych firm i atrakcyjnosc inwestowania w produkcje gier. Plus zwiekszaja tez powage zatrudnienia jako Game Dev/Designer w Polsce. Pare lat temu graniczylo to z cudem. Kolejna zaleta wiekszych firm jest fakt ze wychowuja oni sporo ludzi ktorzy pozniej zakladaja wlasne studia. A ode mnie w kwestii kariery: Nigdzie nie nauczysz sie fachu szybciej niz w firmie, ktora siedzi nad produkcjami AAA. Chocby na stazu. Czy polecal bym prace na stale, srednio. Ale moze zmieni sie to w przeciagu paru lat.
Napisano 8 Czerwiec 20168 l Autor Małe sprostowanie - TK Games - nie jest to firma, a Koła Naukowe Politechniki Wrocławskiej.
Napisano 8 Czerwiec 20168 l Powinna byc jakas niepisana zasada, ze o polskich firmach publicznie mowi sie dobrze albo wcale, by nie szkodzic ich rozwojowi. Wiem, ze to fantazja, bo wymagam poziomu od doroslych ludzi, ale zdradze sekret. W kazdej firmie bedzie osoba, ktorej sie nie podoba i taka, ktora by nawet doplacila, by tam zostac i sie uczyc. Dlatego warto zastosowac stara dobra technike. Myslec zanim sie cos napisze.
Napisano 8 Czerwiec 20168 l Autor @olaf: Dlatego post Nordena (który będzie miał niedługo łatkę pierwszego CG hejtera) został zignorowany i dobrze (i plz norden - to nie jest wywoływanie). Wątek jest o fajnej imprezie - jeśli jesteście z Wrocławia - wpadajcie, dowiecie się więcej też o samym Wroclw ACM Siggraph. Naprawdę dzięki pasjonatom powstała ta inicjatywa, warto ją wspierać. Byłem na pierwszym spotkaniu na którym odbył się pokaz animacji z Siggraph. Niech to się kręci!