lizaq94 Napisano 27 Sierpień 2016 Napisano 27 Sierpień 2016 Cześć na początku chciałbym zaznaczyć że jestem początkujący. Przerabiam własnie ten tutorial jest on do 3ds maxa jednak symulacja tkanin jest utworzona w programie marvelous designer i mam problem gdyż gdy dochodzi do symulacji w 11 minucie u mnie moja tkanina układa się zupełnie inaczej (partrz załącznik). Czym to może być spowodowane, czy trzeba coś dodatkowo ustawić, może to wina komputera gdyż nie jest on zbyt mocny, a może wina tego że posiadam wersje trial? Z góry dziękuję za pomoc :D
Dynamico Napisano 27 Sierpień 2016 Napisano 27 Sierpień 2016 A może chodzi o tkaninę. W tutorialu widać, że jest miękka i elastyczna. Parametry Twojej tkaniny kierują ją bardziej w stronę "tektury" :-)
asdf Napisano 27 Sierpień 2016 Napisano 27 Sierpień 2016 Zaimportowałeś bardzo mały model. Poligony są tak duże, że materiał nie ma się jak załamywać. Zaznacz tkaninę i w property editor zmniejsz particle distance, materiał będzie miał dużo więcej poligonów. alt + 5 podgląd siatki alt + 1 widok domyślny
lizaq94 Napisano 27 Sierpień 2016 Autor Napisano 27 Sierpień 2016 Wielkie dzięki pomogło, wystarczyło zaimportować większy model :D
Rekomendowane odpowiedzi