Napisano 2 Wrzesień 20168 l [h=1]Acer’s Predator 21 X[/h]Woah! w końcu ktoś zrobił naprawdę mocną przenośna stację roboczą.. tak jakby.. poza clevo które było tylko do 17-18 cali.. Więcej takich sprzetów narazie w sumie mało wiadomo na temat lapka do 64 giga ramu. 4 sloty na SDD.. 5 wentylatorów. i7 7 generacj. cena podobno 22 tyś. zł. Osobiście... prawdę mówiąc... za 22 tyś.. wolałbym chyba kupić jakiegoś alienware czy coś za 10 tyś. 17-18 calową wersje. a reszte kasy.. przeznaczyć na abonament na render farmach? czy zrobić sobie w domu głównym PC.. i zrobić do niego port..
Napisano 3 Wrzesień 20168 l Sprzęt całkiem, ale osobiście nie wywaliłbym 22k zł. Sam raczej pracuję na pc w wyciszonym pokoju, bo w terenie ciężko mi się skupić nad projektem i nie wiem gdzie bym miał sprzęt targać ;P. Ale dla tych co lubią się szwendać wydaje się ok
Napisano 3 Wrzesień 20168 l Ale on chyba ma wygięty ekran... Czyli kiepsko. Byłby kłopot z rozpoznawanie co tak właściwie jest linią prostą. To raczej sprzęt do rozrywki
Napisano 3 Wrzesień 20168 l No ba, pewnie ze to maszyna do gier. 2 x gtx1080? Mnie osobiscie to nie robi, poki intel nie zacznie robic prockow dla lapkow w wiekszej ilosci rdzeni niz 4. Gdyby bylo to 6C/12T to bylbym sie zastanawial
Napisano 3 Wrzesień 20168 l Kogo interesują notebooki zapraszam do https://www.facebook.com/groups/laptop.nieidealny.plk Mieliśmy zdjęcia bezpośrednio z targów IFA ;)
Napisano 3 Wrzesień 20168 l Autor No ba, pewnie ze to maszyna do gier. 2 x gtx1080? Mnie osobiscie to nie robi, poki intel nie zacznie robic prockow dla lapkow w wiekszej ilosci rdzeni niz 4. Gdyby bylo to 6C/12T to bylbym sie zastanawial tam zapewne będzie procesor PC. tak jak w clevo czy hyperbook. można sobie poprosić 6 rdzeniowego intela albo nawet xeony :)
Napisano 4 Wrzesień 20168 l tam zapewne będzie procesor PC. tak jak w clevo czy hyperbook. można sobie poprosić 6 rdzeniowego intela albo nawet xeony :) Tak interesowalem sie tym ostatnio bo wlasnie kupowalem lapka. I rzeczywiscie mozna miec desktopowego procka, ale proponowali i7-6700 (4C/8T) za kwote 4 tysiecy, gdzie w benchmarku i7-6700 vs i7-6700hq (lapkowa wersja) byla roznia jakichs 3-4% a cena dwukrotnie wyzsza. Nie jestem pewien do tego modelu co proponowali, wydaje mi sie ze to byl wlasnie i7-6700. Ale moge sie mylic, bylo to kilka miesiecy temu. Ale na pewno nie byl to 6C/12T A xeona, tak mozna miec, ale jednego. Czyli doslownie wyciagaja i7 i wkladaja xeona. A pojedynczy xeon lezy w porownaniu z i7. A do 2xXeon to trzeby by zaprojektowac specjalnie plyte glowna
Napisano 4 Wrzesień 20168 l Ale nie widzę w opisie portu do stacji dokującej, chyba że gdzieś przeoczyłem. A jak wywalać taka kasę na przenośne urządzenie do pracy i nie mieć możliwości podpinania go do stacji dokującej, to szkoda. Z tego przedziału cenowego, i taniej, można wybrać coś z mobilnych stacji roboczych od lenovo (seria P) i della (seria precision) które mają takie porty. Miałem kiedyś della precision ze stacją i to jest niesamowity komfort pracy, kiedy po powrocie do domu chcesz się podłączyć do monitora i wszystkich innych zewnętrznych urządzeń i robisz to jednym kliknięciem, system to konfiguruje i gotowe.
Napisano 6 Wrzesień 20168 l a jaką to ma baterię i ile trzyma w obciążeniu, bo to pięta achillesowa wszystkich tego typu urządzeń ?
Napisano 6 Wrzesień 20168 l Chyba lepiej zainwestowac w dobrego huba, ktory pozwoli sie laczyc z pulpitem jakiegos potwora stojacego w domu ze zwyklego netbooka. Testowalem takowe i w sumie tylko predkosc polaczenia byla problemem.
Napisano 6 Wrzesień 20168 l Autor Chyba lepiej zainwestowac w dobrego huba, ktory pozwoli sie laczyc z pulpitem jakiegos potwora stojacego w domu ze zwyklego netbooka. Testowalem takowe i w sumie tylko predkosc polaczenia byla problemem. mógłbyś rozwinąć miej więcej jaka prędkość połączenia jest minimalna? Bo teoria teorią ale wiadomo w praktyce jest inaczej... Bo osobiście mam spory dylemat na ten rok.
Napisano 10 Lipiec 20177 l Maciek, mam nadzieje ze rozwiazales swoj problem, bo post mi gdzies umknał :P
Napisano 10 Lipiec 20177 l Autor chyba najgorsza recenzja jaka kiedykolwiek powstała prawdę mówiąc. - - - Połączono posty - - - Maciek, mam nadzieje ze rozwiazales swoj problem, bo post mi gdzies umknał :P tak :) udało mi się zdecydowałem się na stacjonarkę w głownej lokacji pobytu.