cartman255 Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 narazie tylko 50% zrobinoe (brakuje wieży, łóżka no i kompa). jak ktoś ma jakieś rady, uwagi albo chce poprostu zbluzgać mooj projekt to śmiało :) oto co narazie zrobiłem :
kozioo Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 1 - nie widac obrazka 2 - nie masz zablokowanego "u" na klawiaturze (zbluzgać) wiec pisz normalnie. Taka prośba z mojej strony.
Knysha Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 Hmm albo ja slepne, albo nic nie widze. I naucz sie po polsku pisac ( chodzi mi o to 'ulepszenie' j. polskiego - 'oo' ). Zmien temat na poprawna polszczyzne :P
cartman255 Napisano 23 Październik 2004 Autor Napisano 23 Październik 2004 ok. sorki jak kogoś uraziłem moją pisownią ale to z przyzwyczajenia, a obrazek zapomniałem na początku wstawić ale już naprawiłem swój błąd, więc proszę o rady do mojego projektu
Knysha Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 Jest nawet, ale nie podoba mi sie szafa ( przewaznie wycina sie szafke z tych samych desek co boazeria :P), popraw ja. Nie podoba mi sie rowniez dywan. Za plaski :P. Reszta dobrze. BTW. Nikogo nie uraziles swoja pisownia. Uwazaj, zebys sie nie zapomnial na maturze ( jesli jej jeszcze nie pisales ), bo bedzie wpadka ;). EDIT: Co do tej szafy - za duzy odstep pomiedzy drzwiczkami dolnymi i gornymi, a za to nie ma odstepow po bokach drzwiczek. Popraw to :P.
gutek Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 szafa i ściana nie mogą mieć tych samych tekstur, a w ogóle to moim zdaniem tekstura tych desek tam nie pasuje kompletnie pozdro gutek
Salvator Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 doświadczam dualizmu odczuć, kiedy oglądam ten obrazek. Wydaje się nierealistyczne, ale jak zagłębić się w szczegóły, to nie powinno być tak źle. Problemem jest tu chyba dywan, cienie i sufit. Tak mi się przynajmniej zdaje.
MichalNowak Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 Witam Ja proponuje abyś najpierw, skończył modelowanie a dopiero potem zaczął teksturować, a teraz do poprawki albo totalnej zmiany jest: 1.Ustawienie kamery – możliwe, że tylko ja tak widzę ten pokój, ale mam wrażenie, że jest on wyższy nisz szerszy [drzwi i widoczny sufit, sprawiają taki odbiór pracy]. 2.Światło, światło – dobre światło dużo zmienia i bardzo często podnosi bardzo poziom pracy. 3.Zmniejsz uchwyt do szafki w czarnym biurku, bo teraz jest takiej wielkości jak gałka przy drzwiach. 4.Szafka ścienna i dywan, ale o tym już pisali. p.s. + dla Ciebie, że w szybie odbija się coś sensownego a nie jest „czarna otchłań”.
cartman255 Napisano 24 Październik 2004 Autor Napisano 24 Październik 2004 praca idzie mi coś wolno ale idzie :) zrobiłem łóżko i poprawiłem teksturki. ale mam problem Jak zrobić firankę?? proszę o rady a to dwa rendery:
Salvator Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 cienie drażnią, jak nie chce ci się zmieniać świateł, to daj chociaż shadow map, a nie rejtrejst.
illy Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 powtarzalnosc textury na scianie, popraw to troche w fotosklepie
Kuciel Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 hmm narazie nic fascynujacego, prcuj pracuj :)
cartman255 Napisano 24 Październik 2004 Autor Napisano 24 Październik 2004 cienie są shadow map, a na lepsze musicie poczekać :) bo jeszcze nie opanowałem robienia ich :)
Ania Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 drzwi zazwyczaj maja framuge, te deski zmien na jasniejsze i niepowtarzajace sie, i daj jakis obrazek czy cos na sciane zeby tak golo nie bylo.
Avari Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 no witam... mi nie pasuje szafa...na pierwszy rzut oka myslalem ze to po prostu sciana, bo sie wogule nie wyrorznia. rozumiem ze jest to szafa tak na stale wbudowana i pokoj...ale jakos to trza wyroznic...bo np drzwiczek wogole prawie nie widac... pozatym wporzo, ale pracuj pracuj pozdr
Rekomendowane odpowiedzi