Napisano 23 Październik 200420 l narazie tylko 50% zrobinoe (brakuje wieży, łóżka no i kompa). jak ktoś ma jakieś rady, uwagi albo chce poprostu zbluzgać mooj projekt to śmiało :) oto co narazie zrobiłem :
Napisano 23 Październik 200420 l 1 - nie widac obrazka 2 - nie masz zablokowanego "u" na klawiaturze (zbluzgać) wiec pisz normalnie. Taka prośba z mojej strony.
Napisano 23 Październik 200420 l Hmm albo ja slepne, albo nic nie widze. I naucz sie po polsku pisac ( chodzi mi o to 'ulepszenie' j. polskiego - 'oo' ). Zmien temat na poprawna polszczyzne :P
Napisano 23 Październik 200420 l Autor ok. sorki jak kogoś uraziłem moją pisownią ale to z przyzwyczajenia, a obrazek zapomniałem na początku wstawić ale już naprawiłem swój błąd, więc proszę o rady do mojego projektu
Napisano 23 Październik 200420 l Jest nawet, ale nie podoba mi sie szafa ( przewaznie wycina sie szafke z tych samych desek co boazeria :P), popraw ja. Nie podoba mi sie rowniez dywan. Za plaski :P. Reszta dobrze. BTW. Nikogo nie uraziles swoja pisownia. Uwazaj, zebys sie nie zapomnial na maturze ( jesli jej jeszcze nie pisales ), bo bedzie wpadka ;). EDIT: Co do tej szafy - za duzy odstep pomiedzy drzwiczkami dolnymi i gornymi, a za to nie ma odstepow po bokach drzwiczek. Popraw to :P.
Napisano 23 Październik 200420 l szafa i ściana nie mogą mieć tych samych tekstur, a w ogóle to moim zdaniem tekstura tych desek tam nie pasuje kompletnie pozdro gutek
Napisano 23 Październik 200420 l doświadczam dualizmu odczuć, kiedy oglądam ten obrazek. Wydaje się nierealistyczne, ale jak zagłębić się w szczegóły, to nie powinno być tak źle. Problemem jest tu chyba dywan, cienie i sufit. Tak mi się przynajmniej zdaje.
Napisano 23 Październik 200420 l Witam Ja proponuje abyś najpierw, skończył modelowanie a dopiero potem zaczął teksturować, a teraz do poprawki albo totalnej zmiany jest: 1.Ustawienie kamery – możliwe, że tylko ja tak widzę ten pokój, ale mam wrażenie, że jest on wyższy nisz szerszy [drzwi i widoczny sufit, sprawiają taki odbiór pracy]. 2.Światło, światło – dobre światło dużo zmienia i bardzo często podnosi bardzo poziom pracy. 3.Zmniejsz uchwyt do szafki w czarnym biurku, bo teraz jest takiej wielkości jak gałka przy drzwiach. 4.Szafka ścienna i dywan, ale o tym już pisali. p.s. + dla Ciebie, że w szybie odbija się coś sensownego a nie jest „czarna otchłań”.
Napisano 24 Październik 200420 l Autor praca idzie mi coś wolno ale idzie :) zrobiłem łóżko i poprawiłem teksturki. ale mam problem Jak zrobić firankę?? proszę o rady a to dwa rendery:
Napisano 24 Październik 200420 l cienie drażnią, jak nie chce ci się zmieniać świateł, to daj chociaż shadow map, a nie rejtrejst.
Napisano 24 Październik 200420 l Autor cienie są shadow map, a na lepsze musicie poczekać :) bo jeszcze nie opanowałem robienia ich :)
Napisano 24 Październik 200420 l drzwi zazwyczaj maja framuge, te deski zmien na jasniejsze i niepowtarzajace sie, i daj jakis obrazek czy cos na sciane zeby tak golo nie bylo.
Napisano 24 Październik 200420 l no witam... mi nie pasuje szafa...na pierwszy rzut oka myslalem ze to po prostu sciana, bo sie wogule nie wyrorznia. rozumiem ze jest to szafa tak na stale wbudowana i pokoj...ale jakos to trza wyroznic...bo np drzwiczek wogole prawie nie widac... pozatym wporzo, ale pracuj pracuj pozdr