Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj zacząłem budowę nowego portfolio, ciekaw jestem waszych opinii

i proszę was o komentarze.

Obecnie do wglądu dostępny jest jedynie dział 'digital painting'

Portfolio

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

szare i smutne czyli bardzo ładne

mnie sie podoba...szczegolnie główna strona. pozbyłbym sie tylko glowa (chyba, bo jest mozliwosc ze to moj monitor nawala ;)

a sam dział digital...imho nie widze powiazania z gora, srednio wysmakowane ;)

oczywiscie na www sie zupełnie nie znam wiec nie przywiazuj sie do mojej opinii

ps: napis "portfolio" powinien byc chyba na srodku prostokacika i razem z "marcin czupryński" troche mniejsza czcionka

Napisano

Obecnie do wglądu dostępny jest jedynie dział 'digital painting'

... bo tylko ten dzial jest dostepny ;]... a mnie sie osobiscie nie podoba tak jakos malo grafy tylko menu i tyle ... ale jesli portfolio mialo byc proste to moze byc ;] przynajmniej szybko sie wszystko laduje ;d

Napisano
  • Autor

Nie spodziewałem się dzisiaj żadnych odpowiedzi, a tu proszę. :)

Dzięki za posty.

@peter_muler: rzeczywiście jest tam glow, monitor masz sprawny ;)

muszę się zgodzić, powiązanie nagłówka z treścią działów jest słabe, ale pracuję nad tym.

@Piotr Dobosz: Dział 'wizualizacje' jeszcze nie działa, dostępny jest 'digital painting' i w tej chwili uruchomiłem dział 'projekty'

@chojraq: rzeczywiście miało być prosto i mało grafy :)

Prezentacja projektów jest tymczasowo prowizoryczna ;)

Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Dodałem tło pod miniaturami, żeby scalić nagłówek z resztą strony, nadal jednak czegoś brakuje. Może pokuszę się o usunięcie koloru z miniatur.

Dostępne działy: projekty | wizualizacje (pusty) | digital painting

Portfolio

Zapraszam.

Napisano
  • Autor

Zmieniłem przyciski miniatur, dodałem ponumerowane ramki.

Dostępne działy: projekty | wzornictwo | digital painting | rysunki ( pusty )

Pozostaje jeszcze kewstia przerwy między nagłówkiem, a dolną częścią, macie sugestie apropos tej przerwy ? Za duża, za mała, zmniejszyć czy nie ?

Portfolio

No niekrempujcie się, odwagi, proszę o komentarze ;)

Pozdrawiam.

Napisano

milo sie oglada; wszystko czyste i nie nachalne; jak na demonstracje portfolio - ok; przerwa nie drazni oka; poki co chyba nawet dobrze balansuje kompozycje, ale nie wiem wiem jak to bedzie gdy dojdzie wiecej pracek i trzeba bedzie przewijac ekran :/

Napisano
  • Autor

Zapełniłem dział 'rysunki'.

Portfolio

@peter_muler szkoda, że tło nie wystarczy :D

@dzudzu naszczęście pracek nie robię taśmowo i trochę potrwa zanim dojdzie do przewijania ;)

Wielkie dzięki za komentarze.

Pozdrawiam.

Napisano

Podoba mi się:

Tło,pomysł na moduły,kropelki, no i pracki oczywiście a szczególnie dział rysunki

Poprawiłbym:

podniósłbym do góry grupe elementów z miniaturkami pracek do góry,przedłużyłbym tło nad menu,zmniejszyłbym odstęp między wierszami

pozdro:)

Napisano

V!

Namawiam jednak do obejrzenia strony w 1024/768 ... za duza ta przerwa miedzy menu a prevkami ... reszta bardzo fajna ... niezly avatar ;)

Napisano
  • Autor
... niezly avatar ;)

:D

Pokombinuję jeszcze trochę jak złapię nieco oddechu, pewnie w niedzielę.

Dzięki. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Przerzuciłem stronę na klatki, przez co zlikwidowałem drażniący efekt przeładowania powtarzalnych elementów po każdorazowej zmianie działu.

Dodałem prosty preloader.

Zapraszam.

Portfolio

ps tło powinno być, ciemne i jednolite, niewiedzieć czemu Opera na obszarze wklejonego swf-a zmienia jego kolor ( sam swf jest pozbawiony tła ). Ktoś ma ten sam problem ?

Napisano

łosie na dobre opanowaly forum :)

Strona fajowa, przy tej surowej fajnej stylistyce to bym wywalil glow'y na nazwisku i napisie "portfolio". No i te krople na pasku cos malo czytelne i zaklócaja tylko odbior. Ale generalnie sie tak tylko czepiam :) A prace na stronie rewelka!

Aha, zeby nie bylo, ze nie zauwazylem - przycisk "projekty" po nacisnieciu przesuwa sie lekko w lewo :D

Napisano
  • Autor

ooo cenne spostrzeżenie, dzięki leander. Już naprawiam.

Pozdrawiam.

Napisano

no ladnie to wyglada, troszke male napisy i miniaturki (mam to na 14" przy 800x600)

jedno co mi sie nie podoba to wyswietlanie pelnego rozmiaru, chodzi o to ze moglbys uzyc jakiegos JS i otwierac obrazki w oknach bez paska adresu i narzedzi, do tego mozna dorzucic drugi skrypt ktory zamknie okno po kliknieciu na obrazku.

ogolnie ladna strona i bardzo ladne pracki.

t0m3k

Napisano

hehe glownym plusem tej stronki jest to ze szybko sie laduje a to chyba najwazniejsze (zaraz po pracach) w portfolio(jak cos sie dluzej laduje zwyczajnie tego nie ogladam), miniaturki troszke za male sa i nie wszystkie maja odsylacze do swoich wiekszych wersji ale jest ok bo jest szybko i w miare przejzyscie .

Napisano
  • Autor

Dziękuję chłopaki.

Tomek, masz rację co do dużych formatów prac, tak jak napisałem wcześniej, to tylko prowizorka, nie chciałem zostawiać folio pustego, do tego się jeszcze zabiorę i to czego nie napisałem, każde okno, zależnie od pracy będzie miało swój rozmiar + dodam przyciski previous|next. Osobiście nigdy z nich nie kożystam, ale niektórym ułatwiają nawigację.

Rowr, ja również rezygnuję z przeglądania, jeżeli strona jest przeładowana. Hmmm jedyne miniaturami, które nie mają swoich odsyłaczy powinny znajdować się w dziale wzornictwo, ale przy przenoszeniu strony na klatki mogłem o czymś zapomnieć, bądź namieszać, dzięki, sprawdzę to.

Pozdrawiam.