Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zeby nie zajmowac zbyt wielu watkow wrzucam hurtem jeszcze kilka moich prac, bo jestem ciekawa waszej opinii...prace powstaly w ciagu ostatniego roku, czyli w czasie mojej nauki 3dstudio. pewnie nic juz w nich nie zmienie, ale poniewaz ucze sie dalej to bede wdzieczna za uwagi :)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 17
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

witam!!

pracki ladne najldaniejsza wdlug mnie to 3 praca (ludekduzy.copy) bardzo fajny pracka pierwsza ladna tylko blat stolu razi (tex) druga tez mi sie podoba:)

matrix taka sobie simens ladny ale tex nie pasuje:):):):)

ogolnie ladnie ale prostote w nich widac:):)(czytaj proste elementy)

jestem na TAK:):)

Napisano

barton_fink, nie sadze. organika mnie nie pociaga. tzn. jak ktos robi to mi sie podoba i jestem pod wrazeniem, ale sama to nie wiem czy sie kiedys skusze.lubie prosta forme :) a teraz to czas sie brac za prace dyplomowa, jak zaczne to moze wrzuce do WIPa ;)

Pierzak, studiuje grafike komputerowa.

Napisano

ten stolik z kolumnami mi sie najbardziej podoba

ludek duzy tez w porzadku, tylko ze na kartce jest czerwona kreska a naokolo tylko olowki, to jakos nie pasuje.

Napisano

"tylko ze na kartce jest czerwona kreska a naokolo tylko olowki, to jakos nie pasuje."

Też rzucilo mi sie to w oczy :)

Zmien grafit jednej kredki na czerwony i bedzie ok :)

Napisano

"tylko ze na kartce jest czerwona kreska a naokolo tylko olowki, to jakos nie pasuje"

"Zmien grafit jednej kredki na czerwony i bedzie ok :)"

o nie, nie zmienie tego. to jest specjalnie. moze sie nie podobac, ale taki byl moj pomysl - maly element zaskoczenia. nie wszystko musi byc tak bardzo logiczne...przeciez ten ludek w ogole nie powinien rysowac olowkami, bo nie jest zywy, wiec dlaczego na kartce nie ma byc czerwonej kreski? ;)

asblaze - http://www.wsisiz.edu.pl tylko, ze jesli chcesz dojsc do grafiki to musisz przebrnac przez 2 lata informatyki i potem masz poltoraroczna specjalizacje, wiec nie jest to czysta grafika i nie jest jej oszalamiajaco duzo, ale jak chcesz to mozesz sie czegos nauczyc :)

Napisano

generalnie powiem ze duzo bardziej mi sie podobaja te prace niz "sniadanko" co pokazywalas wczesniej... moze te z pampewrkiem troszku mniej, ale pozostale ogolnie fajne...

+ mile jest wlasnie to, ze sa proste,

+ nie szukasz na sile nowych efektow co akurat poznalas i na sile ich nie wrzucasz...

- z oswietleniem i teksturami troszku jeszcze bedzie trzeba popracowac... ale skoro mowisz ze to poczatki byly...

ps en matrix ludek to troche taki zabawny ;)

Napisano

jak dla mnie najlepsza z tego jest pierwsza praca, ciekawa kompozycja (uklad cieni daje fajne wrazenie ) i cieple kolorki. ludek matrixowy to tak nie bardzo. w drugim ludku piszesz ze specjalnie kreska nie ta, ale jednak straznie dziwnie to wyglada, raczej nie jak "zagwozdka"a po prostu blad. popracuj nad zmiekczeniem swiatla, i rob dalej.

pozdro

Napisano

Witamy kolejną kobietę na pokładzie:-D

Wydaje mi się, że powinnaś popracować trochę nad oświetleniem, ale tylko trochę - moim zdaniem stosujesz zbyt mocne kontrasty. Przy oświetleniu światłami typu omni cienie są zbyt ciemne i za ostre. Obrazek z bo concept pokazuje, że trochę źle ustawiasz GI - miesca nieoświetlone są za ciemne (a nie powinny, bo jest jeszcze coś takiego jak światło odbite, które generuje GI właśnie).

Napisano

fajne pracki robisz curka! co prawda jest w nich jeszcze sporo błędów ale grunt to praktyka :)

na pierwszym obrazku ustawiłbym inaczej kamerkę i trochę rozjaśnił szkło

na drugim: kolor i jaśniejsze cienie (no i bez noisa)

na trzecim: pudełko w tle powinno mieć jakąś nalepkę a kredki kolorki na drewienku

na czwartym: nie za bardzo lubię matrixa (2 i 3) więc się nie wypowiem

na piątym: dodaj jakieś odbicia na powierzchni komórki(HDRI itp) i popraw trochę modelik bo zanadto kanciasty jest

te wszystkie detale są czepianiem się na siłę i tylko pokazują jakie błędy zauważyłem. mam nadzieję że z nich skorzystasz przy innych prackach

pozdrawiam :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności