Kowis Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 Witam! Przez długi czas zastanawiałem się czy założyć tutaj swoją teczkę. Rysuję od dłuższego czasu, jednak chciałbym się rozwinąć w dziedzinie sztuki cyfrowej. Działam sam w tą stronę (przeglądam różne poradniki, przesłuchuję wiele wypowiedzi profesjonalistów), ale również chciałbym uzyskać indywidualne komentarze na temat poszczególnych prac, za które byłbym bardzo wdzięczny :) Więc może nie przedłużając pokaże kilka prac: Studium Z wyobraźni:
wajktor Napisano 10 Listopad 2016 Napisano 10 Listopad 2016 Cześć na forum! Fajnie, że zdecydowałeś się założyć teczkę. Widać, że masz już skilla i siedzisz w temacie. W pierwszym studium jest świetny focal point i ta praca stoi moim zdaniem na najlepszym poziomie. Widać w tej pracy Twoją interpretację postaci, nie jest to kalka rzeczywistości i to mi się podoba. No i tak jak powiedziałem, dobrze ulokowany kontrast. Co można by w niej poprawić? Mógłbyś popracować nad jej dolną częścią, nad okolicą nóg. Może ta część ma za ostre krawędzie? A gdybyś ten fragment trochę rozmył przy użyciu customowego smudga? W innych pracach naprawdę fajnie stylizujesz choć widać braki w anatomii. Staraj się też rozumieć formę, jej trójwymiarowość. Momentami światło operuje zbyt intensywnie i zbliża się za bardzo do białego. Może to Twoja decyzja stylistyczna ale warto o tym pomyśleć i robić to świadomie. Obserwować rzeczywiste kolory. Tyle ode mnie, mam nadzieję, że wskazówki się przydadzą w dalszym rozwoju :)
rymin Napisano 11 Listopad 2016 Napisano 11 Listopad 2016 Hej witam na forum. Polecam używanie referencji bo widać braki w wielu aspektach niestety- anatomia materiały itd. Jesteś na tym etapie, że z głowy nie wymyślisz dobrze tych rzeczy a dobre użycie refek bardzo pomaga. Pozdrawiam
Kowis Napisano 14 Listopad 2016 Autor Napisano 14 Listopad 2016 Hej! Dzięki za komentarze. Staram się nad tym ciągle pracować, dlatego też skupiłem się nad rzeczami które mi nie idą najlepiej lub od których po prostu uciekam. Zmierzyłem się z dobraniem odpowiedniego koloru do rysunku, poszukiwaniu odpowiednich proporcji jak oraz kadrami (których zawsze jakoś unikam). Staram się pracować dość sporo tradycyjnie i wykorzystywać najlepiej czas na rozwój. Kilka szkiców w poszukiwaniu proporcji: Kadry z filmu (1. "Adwokat Diabła" 2 i 3 "Mechaniczna Pomarańcza") Studium z natury (coś prostego na początek) Szkic z wyobraźni: Poszukiwanie koloru (nie wchodząc w większy detal) Z góry dziękuję za komentarze!
Rekomendowane odpowiedzi