Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich od jakiegoś czasu w wolnych chwilach staram się opanowywać nowe skille związane z 3d. Ale jako, że ciężko uczyć się samemu od siebie to będę tu wrzucał co jakiś czas swoje nowe twory na pewno znajdzie się dużo osób które będą w stanie doradzić co poprawić i na co zwracać więcej uwagi.

Na dobry początek parę rzeczy pierwszy pod ogień idzie model który robiłem w Blenderze żeby sobie potestować kilka rzeczy z modelowaniem:

01:

iRboeX1.jpg

02:

tvBFZK9.jpg

03:

IFfA90d.jpg

Ostatnie wypociny z ZBrusha, ten temat mam zamiar jeszcze pociągnąć:

04:

2Ma9CYo.jpg

05:

iiHIltN.jpg

06:

HLifIx4.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

update ostatniej główki, dodane trochę detalu i trochę korekt

fx60svo.jpg

Napisano
  • Autor

Hmm wydawało mi się, że jest ok. Ale jak tak patrzę teraz to rzeczywiście bezsensownie coś to odstaje. Chyba będzie za bardzo w tył cofnięte.

F5PxSJH.jpg

Napisano

Podobają mi się te twarze, choć mam wątpliwości do ucha ostatniej postaci (chyba jest za duże). Czy anatomię masz już w jednym palcu?

Czy wiesz jaka kość ma jaki kształt, podobnie z mięśniami i skupiskami tłuszczu? Widać, że ogarniasz co trzeba, ale w modelowaniu twarzy anatomię trzeba mieć zrobioną 'perfect'.

Na necie jest dużo referencji. Najlepsze są te prawdziwe, czyli zdjęcia z sekcji zwłok.

Edit: Ha! Masa :D

Napisano
  • Autor

Masa musi być :)

Ano wydaje mi się, że anatomię ogarniam dość dobrze. Ale na pewno znajdzie się jeszcze mnóstwo braków, w sumie z każdym modelem czuję jak zaczynam zauważać braki. Ale jak to się mawia powoli do przodu :)