Napisano 20 Listopad 20168 l Witam wszystkich od jakiegoś czasu w wolnych chwilach staram się opanowywać nowe skille związane z 3d. Ale jako, że ciężko uczyć się samemu od siebie to będę tu wrzucał co jakiś czas swoje nowe twory na pewno znajdzie się dużo osób które będą w stanie doradzić co poprawić i na co zwracać więcej uwagi. Na dobry początek parę rzeczy pierwszy pod ogień idzie model który robiłem w Blenderze żeby sobie potestować kilka rzeczy z modelowaniem: 01: 02: 03: Ostatnie wypociny z ZBrusha, ten temat mam zamiar jeszcze pociągnąć: 04: 05: 06:
Napisano 1 Grudzień 20168 l Autor Hmm wydawało mi się, że jest ok. Ale jak tak patrzę teraz to rzeczywiście bezsensownie coś to odstaje. Chyba będzie za bardzo w tył cofnięte.
Napisano 2 Grudzień 20168 l Podobają mi się te twarze, choć mam wątpliwości do ucha ostatniej postaci (chyba jest za duże). Czy anatomię masz już w jednym palcu? Czy wiesz jaka kość ma jaki kształt, podobnie z mięśniami i skupiskami tłuszczu? Widać, że ogarniasz co trzeba, ale w modelowaniu twarzy anatomię trzeba mieć zrobioną 'perfect'. Na necie jest dużo referencji. Najlepsze są te prawdziwe, czyli zdjęcia z sekcji zwłok. Edit: Ha! Masa :D
Napisano 2 Grudzień 20168 l Autor Masa musi być :) Ano wydaje mi się, że anatomię ogarniam dość dobrze. Ale na pewno znajdzie się jeszcze mnóstwo braków, w sumie z każdym modelem czuję jak zaczynam zauważać braki. Ale jak to się mawia powoli do przodu :)