Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć :)

Chciałbym zaprezentować Wam mój najnowszy projekt - NEXT GEN LP Model - ocalała dziewczyna z niedalekiej przyszłości z post apokaliptycznego świata :)

Base mesh: 3ds Max

Detale: ZBrush

Bake (NM, AO, CM): xNormal

Tekstury: Quixel Suite 2 (twarz to Polypainting z ZBrush, potem eksport HP z kolorkiem do xNormal i wypaliłem bazowa teksture, koniec to Photoshop)

Render: Marmoset Toolbag 2

Tekstury 4k, Tris: 116 750

Lukasz_Krzak_3D_HP_GIRL_9.jpgLukasz_Krzak_3D_HP_GIRL_5.jpgLukasz_Krzak_3D_HP_GIRL_HEAD_POLYPAINTING_3.jpgLukasz_Krzak_3D_HP_EYE_1.jpgLukasz_Krzak_3D_LP__SURVIVAL_GIRL_72.jpgLukasz_Krzak_3D_LP__SURVIVAL_GIRL_10.jpgLukasz_Krzak_3D_LP__SURVIVAL_GIRL_8.jpgLukasz_Krzak_3D_LP__SURVIVAL_GIRL_80.jpgLukasz_Krzak_3D_LP__SURVIVAL_GIRL_77.jpgLukasz_Krzak_3D_LP__SURVIVAL_GIRL_44.jpgLukasz_Krzak_3D_LP__SURVIVAL_GIRL_41.jpgLukasz_Krzak_3D_LP__SURVIVAL_GIRL_54.jpgLukasz_Krzak_3D_LP__SURVIVAL_GIRL_47.jpgLukasz_Krzak_3D_LP__SURVIVAL_GIRL_84.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Wyglada spoko :) Wlosy na plus, nad anatomia musisz popracowac, szczegolnie twarzy, Pani wyglada na troche zdziwiona. Do prezentacji wypadaloby zrobic poze jakas, wszystko tylko nie T-Pose.

Faldy na spodniach, tam gdzie jest przypieta bron nie maja sensu i tekstury wygladaja dobrze, chociaz nie na taki polycount.

Ogolnie dobra wrzutka, kontynuuj :)

Napisano

Mi też się podoba.

Zgadzam się co do uwag przedmówcy. Dodam od siebie, że jej pupa wygląda bardzo dziwnie. Jakby miała tam jakiś ochraniacz czy coś ;P

Napisano

Hej :)

JackTheRippy masz racje odnośnie zdziwienia na jej twarzy, to moja wina... nie potrzebnie dodawałem render z otwartymi ustami gdyż to spotęgowało wrażenie zdziwienia na jej twarzy. Przy zamkniętych ustach jest znacznie lepiej :) Co do pozy T-Pose to też racja, jednak brak czasu spowodował że tak to zostawiłem, chodziło mi o pokazanie samego modelu i tekstur a nie jakiejś konkretnej pozy :) ale co racja to racja jakaś dobra poza tej postaci zrobiłaby lepszą robotę :) Co do fałd na spodniach to były to celowy zabieg (może nie przemyślany, jednak celowy) chodziło o to że postać może być "grywalna" także beż broni i pochwy, jednak z bronią fałdy rzeczywiście się źle układają :)

Michalo tutaj trochę się nie zgadzam co do jej "pupy" ;P Model był wykonywany na wzorzec modelek fitness / crossfit, więc okrągłe kształty są zrozumiałe :)

Pozdrawiam

Napisano

No to niech ci będzie z tą pupą ;) Pooglądałem sobie w necie refki hehe :D

Ale, żeby nie być takim "odczepialskim", jeśli ma crossfitową pupę, to i uda. Na pupie materiał jest głądki jak prześcieradłu a na nogach strasznie się marszczy. To daje chyba wrażenie "za dużej, za pełnej pupy".

Uda niby są kształtne i duże ale ten materiał jednak za bardzo jest na nich jest pomarszczony.

Takie odnoszę wrażenie.

Co nie zmienia faktu, że model jest ogólnie bardzo dobry.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności