funkybeat Napisano 30 Listopad 2016 Share Napisano 30 Listopad 2016 (edytowane) Cześć, Zamieszczam pracę jaką wykonałem jakiś rok temu dla biuraarchitektonicznego z Krakowa. Robione w 3ds max, Corona i Photoshop. Zapraszam do krytykowania i dyskusji :). Pozdrawiam Edytowane 30 Listopad 2016 przez funkybeat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejbobek Napisano 30 Listopad 2016 Share Napisano 30 Listopad 2016 Ogólnie profeska :) Jedyne do czego mogę się przyczepić, to zbyt jaskrawe światło na wizualizacjach dziennych. Najlepszy moim zdaniem wieczorny render, tam poprawiłbym noise na niebie, ale nie wiem, czy to postimg tak nie skompresował. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nCar Napisano 30 Listopad 2016 Share Napisano 30 Listopad 2016 Za mocno na dziennych, ale wieczorny miodzio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funkybeat Napisano 30 Listopad 2016 Autor Share Napisano 30 Listopad 2016 Dziękuję za uwagi. Co do przepaleń, były one zamierzone, nie ujmuje to samym renderom a detal nie traci się aż tak bardzo, natomiast moim zdaniem zyskaliśmy fajne uczucie mega słońca i pogody o jaką modli się każdy polak jadący nad morze :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 30 Listopad 2016 Share Napisano 30 Listopad 2016 Bardzo ładnie , może faktycznie trochę przepalone.Szkoda ,że przy takim warsztacie odpuściłeś trochę, szczególnie w ujęciu barowym mapowanie boczne deski progowej i złe ustawieni tekstur w kolejnych deskach (widać szwy w połowie deski).Poza tym pozamiatane bardzo fajne światło dzienen i wieczorne.W nocnym opracowałbym jescze and piaskiem, ale to moze moje czepialstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vindykator Napisano 1 Grudzień 2016 Share Napisano 1 Grudzień 2016 Ten efekt lekkiej nieostrości który szczególnie widać w ujęciu barowym dodałeś w PS czy to kwestia ustawień corony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funkybeat Napisano 8 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2016 Użyłem ArionFX for Photoshop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 14 Grudzień 2016 Share Napisano 14 Grudzień 2016 wieczór pełna profeska front się należy:) Z czepialstwa pomine to co chłopaki pisali, mi najbardziej w dziennych ujęciach nie podchodzą shadery drewna są płaskie i nienaturalne wszystkie na jedno kopyto zrobione pobaw się glossami i ior naprawdę możesz dostać fajny efekt, kolejna sprawa światło dzienne za mocne i za ostre cienie jak na to co pokazałeś jako tło Większy size słońca i mały parametr mocy dąłby ci super efekt dwa pozbyłbyś się tego prześwietleni, na koniec brakuje mi perspektywy powietrznej dzięki temu miałbyś fajniejszy efekt głębi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi