hubb06 Napisano 12 Grudzień 2016 Napisano 12 Grudzień 2016 Witam, bardzo proszę o pomoc w temacie czarnych plam które widać na obrazku, jest to normalna kula z dodanym shell'em. Po renderze również je widać, ma ktoś sposób aby się tego pozbyć ? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Positive100 Napisano 12 Grudzień 2016 Napisano 12 Grudzień 2016 A podrzuć jeszcze screena siatki. Bo tak to ciężko coś powiedzieć :)
hubb06 Napisano 12 Grudzień 2016 Autor Napisano 12 Grudzień 2016 Jak włączyłem siatkę to widać że coś nie gra ale jak to się stało- nie wiem;]
stormwind Napisano 13 Grudzień 2016 Napisano 13 Grudzień 2016 Błąd geometrii - najprawdopodobniej powielone lub bardzo blisko siebie werteksy. W edit poly pod modyfikatorem shell zaznacz wszystkie werteksy krawędzi i wybierz weld, stopniowo zwiększając threshold - zobaczy czy suma po zweldowaniu zmniejszy się. Domyślam się, że Shell jest ustawiony do środka, (inner amount) prawdopodobnie gdyby ustawiony był na zewnątrz nie było by widać błędu, ale lepiej i tak mieć czystą siatkę.
hubb06 Napisano 13 Grudzień 2016 Autor Napisano 13 Grudzień 2016 pomogło mi zwiększenie liczby segmentów w kuli;]
Rekomendowane odpowiedzi