Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Kupilem sobie Steamlink w promocji na Steam. Dziś przyszedł. Po kablu działa aż miło jednak po wi-fii, ktore mam nie da sie grac. Defaultowy router UPC jeszcze schowany wskrzynce do tego probówałem starego netgeara. Moze ktos cos poleci w rozsadnej cenie? Jutro jeszcze bede probował z niedziałającym gniazdkiem rj45 pod tv.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Ja mam go bezpośrednio w scianie w skrzynce rozdzielczej. W tym pakiecie cenowym co mam było tylko taki cudo. Stamtąd rozdzielam sygnaly na kablu do wszystkich pomieszczen I mogę podlaczyc router do innego kabla. Nie wiem tylko czy wpialem się na 2,4Ghz czy do 5Ghz gdzies zgubiłem ksiazeczke z haslami wiec chyba będę musial się Wpiąc laptopem w router.

Przestawienie na 5Ghz pomogło, ale naprawilem tez gniazdo. Jakos inne urzadzenia zonki laptop i telefon nie mogly znaleźć tego Wifii wiec przestawiel mspowrotem i zostawiel kabel.

Edytowane przez Sebazx6r

Napisano
Ja mam go bezpośrednio w scianie w skrzynce rozdzielczej. W tym pakiecie cenowym co mam było tylko taki cudo. Stamtąd rozdzielam sygnaly na kablu do wszystkich pomieszczen I mogę podlaczyc router do innego kabla. Nie wiem tylko czy wpialem się na 2,4Ghz czy do 5Ghz gdzies zgubiłem ksiazeczke z haslami wiec chyba będę musial się Wpiąc laptopem w router.

Przestawienie na 5Ghz pomogło, ale naprawilem tez gniazdo. Jakos inne urzadzenia zonki laptop i telefon nie mogly znaleźć tego Wifii wiec przestawiel mspowrotem i zostawiel kabel.

a ja bardzo polecam takie coś:

https://www.ceneo.pl/24715914?se=Uww3lA9YUGXjlRJuFayFFR7H0C1TBDZh&gclid=Cj0KCQiAwc7jBRD8ARIsAKSUBHJGaRgkQMV2gLqX16JseFdmKyyjETSN5xHdMSPEggjXRZaxC1lNC4gaAvh5EALw_wcB

kupiłem do telewizora (jest za daleko od routera i sygnał wifi za słaby dla netflixa w 4k)

według producenta do 300 metrów transmituje sygnał sieci po instalacji elektrycznej z przepustowością do 600 Mbit

Napisano

mam zwykłe wifi i też nie mogłem grać, okazało się że to ustawienia sieci powodowały spike w pingu co 10-20 s.

pomogło odpalenie komendy przez cmd przed każdą sesją:

netsh wlan set autoconfig enabled=no interface=wifi