Huracan Napisano 21 Luty 2017 Napisano 21 Luty 2017 (edytowane) Witam, jakieś pół roku temu robiłem rendery wnętrza domu dla klienta , wszystko działało elegancko. Pół roku projekt poleżał bezczynnie, dzisiaj do niego wróciłem i bum ! Biały render. Zmieniałem kamery, ekspozycje, environtment, nie ma znaczenia gdzie się ustawie, render cały czas jest ten sam. Przywracałem Vraya do ust. domyślnych i nic. Może komuś z Was przytrafiło się coś takiego i jest w stanie mi powiedzieć co jest nie tak :) Vray 3.2 max 2016 https://zapodaj.net/e117fd8b18e33.jpg.html Edytowane 21 Luty 2017 przez Huracan
t0m3k Napisano 21 Luty 2017 Napisano 21 Luty 2017 zawsze renderuje to samo, bez znaczenia z jakiej kamery? jeśli tak to wciśnij F10 i upewnij sie ze renderujesz z którejś kamery a nie z viewport'u i wciśnij Render.
Huracan Napisano 21 Luty 2017 Autor Napisano 21 Luty 2017 nie ma znaczenia, robiłem nowe kamery, stawiałem je w przeróżnych miejscach, zawsze to samo. Renderowałem tez z perspektywy zmieniając tym samym exposure control ale cały czas bez zmian
stormwind Napisano 21 Luty 2017 Napisano 21 Luty 2017 A nie zaznaczyła CI się kłódka przy view to render w render setup?
Huracan Napisano 21 Luty 2017 Autor Napisano 21 Luty 2017 no pewnie że się zaznaczyła ;)) dzięki wielkie
t0m3k Napisano 21 Luty 2017 Napisano 21 Luty 2017 to mialem na mysli piszac "upewnij sie ze renderujesz z którejś kamery a nie z viewport'u" ;)
Huracan Napisano 21 Luty 2017 Autor Napisano 21 Luty 2017 w takim razie nie zrozumiałem co miałeś na myśli ;) następnym razem będę wiedział
Rekomendowane odpowiedzi