Napisano 30 Październik 200420 l No i jak obiecalem wziolem sie za scenica niestety nie w 3 d maxie (bo narazie mi sie nie chce go uczyc. co spowodowane jest brakiem checi i czasu) a w Zmodelerku oto pierwsze screany po okolo 3 godzinkach pracy. Komentarze mile widziane. Pozdrawiam wszystkich.
Napisano 30 Październik 200420 l hmmm zaczynasz od drzwi ?? :) tak jeszcze nie probowalem ... ale powodzenia. narazie niewiele wiecej mozna powiedziec
Napisano 30 Październik 200420 l Heh. Prawde powiedziawszy dla mnie troche jest dziwne zaczynac auto od drzwi (ja przewaznie zaczynam od nadkola lub maski), no ale ty robisz i ty decydujesz :). Keep workin'. Pzdr
Napisano 30 Październik 200420 l tez planowalem zrobic to autko. ale narazie nie mam na nie czasu i motywacji wiekszej. ale z checia zobacze jak tobie ono wyjdzie. powodzenia :D
Napisano 30 Październik 200420 l przednia maska wedlug mnie jest troszke za krotka:( no ale moge sie mylic:) pozdrawiam
Napisano 30 Październik 200420 l maska skopana :/ popatrz na fotke którą załączyłeś w pierwszym poście .... na boku przy lusterku powinien byś prawie pionowy kawałek a ty zrobiłeś całkiem inaczej
Napisano 31 Październik 200420 l Autor kolejny maly uploadzik screan z wczoraj bo jak narazie to dopiero wlaczylem kompa (na cmentarzyku bylem). A tak na marginesie to zaczolem od przedniego nadkola wiec niewiem dlaczego pisaliscie ze od drzwi? No ale koniec trucia pojazd byl robiony przez okolo 5 godzin (co uwazam za ekspresowe tepo) i posiada 866 poligonow.
Napisano 31 Październik 200420 l widze ze bawiles sie boolenem no i troszke w tylnych drzwiach (wneka klamki) widac bledy powstale w skutek wycinania , bedziesz musial tam zredukowac ilosc vertexow no i troche z chamferowac te linie bo sa troche za ostre:). pozatym czekamy na wiecej.
Napisano 31 Październik 200420 l wneki klamek wycinales to widac no i wlasnie na krawedziach tych wnek powstaly samotne vertexy ktore ci torche psoja siatke chodzi mi o tylna wenke . usun te samotne ze tak to nazwe vertexy i zrob chamfer na krawedzi i bedzie dobrze.