Tomur Napisano 25 Kwiecień 2017 Napisano 25 Kwiecień 2017 (edytowane) Hej czas leci muszę wykończyć prackę, jakieś sugestie podpowiedzi? Edytowane 19 Czerwiec 2017 przez Tomur
rymin Napisano 25 Kwiecień 2017 Napisano 25 Kwiecień 2017 Co to ma być - concept, ilustracja? Ma przedstawiać tylko ten pojazd czy też fajne tło? Sugeruję zebranie sporej ilości referencji przed przystąpieniem do dalszego działania.
Tomur Napisano 25 Kwiecień 2017 Autor Napisano 25 Kwiecień 2017 Co to ma być - concept, ilustracja? Ma przedstawiać tylko ten pojazd czy też fajne tło? Sugeruję zebranie sporej ilości referencji przed przystąpieniem do dalszego działania. Referencje mam, czasu mało ;). Raczej ilustracja :( ale pojazd rzecz najważniejsza
Tomur Napisano 26 Kwiecień 2017 Autor Napisano 26 Kwiecień 2017 Dzięki za sprowadzenie na ziemię :) rymin mały update
rymin Napisano 27 Kwiecień 2017 Napisano 27 Kwiecień 2017 No to jak ilustracja to rozróżnienie materiałów. Teraz wszystko wygląda tak samo a masz metal, gumę, szkła kawałek. Jak wszystko wyrenderujesz poprawnie to będzie 2 poziomy wyżej. I dopracuj walor bo teraz strasznie płasko to wygląda. Pozdrawiam i powodzenia!
Tomur Napisano 9 Maj 2017 Autor Napisano 9 Maj 2017 No to jak ilustracja to rozróżnienie materiałów. Teraz wszystko wygląda tak samo a masz metal, gumę, szkła kawałek. Jak wszystko wyrenderujesz poprawnie to będzie 2 poziomy wyżej. I dopracuj walor bo teraz strasznie płasko to wygląda. Pozdrawiam i powodzenia! Dzięki Rymin, pracuję nad tym co pisałeś walor będę podkręcał stopniowo. Ciekawa sprawa z kamuflażem bo jak by był poprawnie zrobiony to ciężko by było detale oglądać na ilustaracji zwłaszcza w wersji Digital.
Tomur Napisano 10 Maj 2017 Autor Napisano 10 Maj 2017 Nie wiem czy to dobra droga, ale żmudna to na pewno
rymin Napisano 15 Maj 2017 Napisano 15 Maj 2017 Myślę, że za bardzo "dziubdziasz" ten rysunek a za mało odwagi:D Spróbuj uprościć na początek tą bryłę i ją fajnie wyrenderować a nie zaczynaj od detali. Najpierw porządna bryła czyli walor i kolorek a na końcu dopiero się bierz za jakieś znaczki i zabrudzenia. Wrzucam ci mały overpaint - zobacz, że zacząłem od pędzla bez opacity - grube krechy żeby złapać walor a dopiero potem się delikatnie pobawiłem resztą. Dobrze jest też mieć jakieś tło bo ciężko metal renderować bez odbić:D Pozdro!
Tomur Napisano 17 Maj 2017 Autor Napisano 17 Maj 2017 Celne Uwagi Rymin, wielkie dzięki za "Overpaint". Niestety czasu starczyło mi na tło, no i odwagę mam małą bo jestem teraz bez tabletu . Wielkie dzięki za "Overpaint". Wrzucam update i pozdrawiam.
Tomur Napisano 18 Maj 2017 Autor Napisano 18 Maj 2017 Faktycznie walor leży i kwiczy ale trzeba isć do przodu ...
rymin Napisano 1 Czerwiec 2017 Napisano 1 Czerwiec 2017 Tomur teraz odpocznij trochę od tematu i proponuję ci zrobić mały eksperyment. Zrób sobie z 3-4 studia takich wozów/czołgów itp. a potem spróbuj jeszcze raz usiąść do tematu. Zobaczysz jak bardzo zmieni się twoje podejście i jak dużo się nauczyłeś. Pozdrawiam
Tomur Napisano 19 Czerwiec 2017 Autor Napisano 19 Czerwiec 2017 Dzięki za wsparcie zwłaszcza dla ciebie Rymin, rysunek wylądował na fanpejdżu "Orła Białego", zabieram się za coś innego od APC musiałbym chyba z rok odpoczywać
SlawomirWolicki Napisano 17 Lipiec 2017 Napisano 17 Lipiec 2017 Rymin racja, i może poćwicz z walorem samym bo jak walor nie siada to kolor nic nie da.
Tomur Napisano 9 Styczeń 2018 Autor Napisano 9 Styczeń 2018 Dziekuję wszystkim za pomoc i wskazówki !! Zapraszam na Pyrkon na który przygotowujemy dużą makietę tego APC
Rekomendowane odpowiedzi