Napisano 25 Kwiecień 20177 l Hej czas leci muszę wykończyć prackę, jakieś sugestie podpowiedzi? Edytowane 19 Czerwiec 20177 l przez Tomur
Napisano 25 Kwiecień 20177 l Co to ma być - concept, ilustracja? Ma przedstawiać tylko ten pojazd czy też fajne tło? Sugeruję zebranie sporej ilości referencji przed przystąpieniem do dalszego działania.
Napisano 25 Kwiecień 20177 l Autor Co to ma być - concept, ilustracja? Ma przedstawiać tylko ten pojazd czy też fajne tło? Sugeruję zebranie sporej ilości referencji przed przystąpieniem do dalszego działania. Referencje mam, czasu mało ;). Raczej ilustracja :( ale pojazd rzecz najważniejsza
Napisano 27 Kwiecień 20177 l No to jak ilustracja to rozróżnienie materiałów. Teraz wszystko wygląda tak samo a masz metal, gumę, szkła kawałek. Jak wszystko wyrenderujesz poprawnie to będzie 2 poziomy wyżej. I dopracuj walor bo teraz strasznie płasko to wygląda. Pozdrawiam i powodzenia!
Napisano 9 Maj 20177 l Autor No to jak ilustracja to rozróżnienie materiałów. Teraz wszystko wygląda tak samo a masz metal, gumę, szkła kawałek. Jak wszystko wyrenderujesz poprawnie to będzie 2 poziomy wyżej. I dopracuj walor bo teraz strasznie płasko to wygląda. Pozdrawiam i powodzenia! Dzięki Rymin, pracuję nad tym co pisałeś walor będę podkręcał stopniowo. Ciekawa sprawa z kamuflażem bo jak by był poprawnie zrobiony to ciężko by było detale oglądać na ilustaracji zwłaszcza w wersji Digital.
Napisano 15 Maj 20177 l Myślę, że za bardzo "dziubdziasz" ten rysunek a za mało odwagi:D Spróbuj uprościć na początek tą bryłę i ją fajnie wyrenderować a nie zaczynaj od detali. Najpierw porządna bryła czyli walor i kolorek a na końcu dopiero się bierz za jakieś znaczki i zabrudzenia. Wrzucam ci mały overpaint - zobacz, że zacząłem od pędzla bez opacity - grube krechy żeby złapać walor a dopiero potem się delikatnie pobawiłem resztą. Dobrze jest też mieć jakieś tło bo ciężko metal renderować bez odbić:D Pozdro!
Napisano 17 Maj 20177 l Autor Celne Uwagi Rymin, wielkie dzięki za "Overpaint". Niestety czasu starczyło mi na tło, no i odwagę mam małą bo jestem teraz bez tabletu . Wielkie dzięki za "Overpaint". Wrzucam update i pozdrawiam.
Napisano 1 Czerwiec 20177 l Tomur teraz odpocznij trochę od tematu i proponuję ci zrobić mały eksperyment. Zrób sobie z 3-4 studia takich wozów/czołgów itp. a potem spróbuj jeszcze raz usiąść do tematu. Zobaczysz jak bardzo zmieni się twoje podejście i jak dużo się nauczyłeś. Pozdrawiam
Napisano 19 Czerwiec 20177 l Autor Dzięki za wsparcie zwłaszcza dla ciebie Rymin, rysunek wylądował na fanpejdżu "Orła Białego", zabieram się za coś innego od APC musiałbym chyba z rok odpoczywać
Napisano 17 Lipiec 20177 l Rymin racja, i może poćwicz z walorem samym bo jak walor nie siada to kolor nic nie da.
Napisano 9 Styczeń 20187 l Autor Dziekuję wszystkim za pomoc i wskazówki !! Zapraszam na Pyrkon na który przygotowujemy dużą makietę tego APC