gigant84 Napisano 25 Czerwiec 2017 Napisano 25 Czerwiec 2017 Cześć! Mam problem. Nie działa mi zaznaczenie poly. Mam walec, zaznaczam jeden polygon naciskam SHIFT [trzymam go[, zaznaczam poly tuż obok zaznaczonego i... nic. W we wcześniejszej wersji [pracowałem na 2012], program automatycznie zaznaczał mi całą ścieżkę poly. W przypadku walca cały bok. Walec jest przykładem.
gigant84 Napisano 25 Czerwiec 2017 Autor Napisano 25 Czerwiec 2017 Mało tego, mogę zaznaczać w sposób- poly+shift+następne poly= cały ciąg tylko od wewnętrznej strony obiektu. Materiał jest nałożony szary, standardowy, "jednokierunkowy". Mogę zaznaczać tylko po ciemnej stronie. O co chodzi?
mitic Napisano 26 Czerwiec 2017 Napisano 26 Czerwiec 2017 nie masz flipniętych fejsów i zaznaczonego 'ignore backfacing'?
mitic Napisano 26 Czerwiec 2017 Napisano 26 Czerwiec 2017 możesz spróbować zrestartować ustawienia jeszcze zmień nazwę tego folderu (ENU) C:\Users\{nazwa użutkownika}\AppData\Local\Autodesk\3dsMax\2017 - 64bit\ENU
gigant84 Napisano 26 Czerwiec 2017 Autor Napisano 26 Czerwiec 2017 Mam zmienić nazwę? Od tak po prostu? Tak przy okazji. Który Max waszym zdaniem najlepszy? Długo pracowałem na 12, trochę na 15, a teraz "pracodawiec" zakupił 17 i... szlag mnie trafia. A najbardziej ten malutki kursor.
mitic Napisano 30 Czerwiec 2017 Napisano 30 Czerwiec 2017 możesz skasować folder, ale lepiej zmienić nazwę żebyś miał backup. Jaki malutki kursor??
Rekomendowane odpowiedzi