Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dzień dobry,

wchodzę do 3dmaxa po dłuższym czasie i w materiałach nie pojawia mi się V-ray. Nic nie odinstalowywałam w międzyczasie, czy jest szansa, żeby to jakoś przywrócić, czy trzeba instalować od nowa? Zdjęcie poglądowe poniżej, z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Po wciśnięciu f10 pojawi się okno renderera. Na jego dole będą rozwijalnelisty. Jedna z nich to będzie ta, gdzie powinnaś wybrać V-ray.

Napisano
  • Autor

Cześć. Sorki, że dopiero teraz odpisuję, ale miałam w międzyczasie operację i dopiero teraz jestem na chodzie. Znalazłam ten panel, ale nie widać tam V-raya do wyboru. Czyli muszę instalować go jeszcze raz? Wrzucam poglądowego screena.

Napisano

W maxie 2015 znajdziesz to w zakładce common.

http://help.autodesk.com/view/3DSMAX/2015/ENU/?guid=GUID-80560237-F60A-48E2-B23C-FAE67AF0167C

Z listy production wybierasz vray adv..

Możesz też kliknąć ikonę ustawień z paska vraya (trzecia od lewej) i ten sam zapyta Cię czy ustawić sie jako domyślny.

edit:

to co zaznaczyłaś, to pressety czyli lista ustawień parametrów renderu, które możesz sobie zapisać i potem szybko wczytać

Edytowane przez stormwind

Napisano
  • Autor

Dzięki za pokierowanie. Dzięki Tobie ten szary, paskudny listopadowy dzień stał się lepszy ;)