Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej!

Ma ktoś pomysł jak usunąć plamy (na podłodze) na tym renderze. (Max +Vray)

Pozdrawiam

11ffe079dda5.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

najłatwiej będzie usunąć całą podłogę..

używasz świateł i materiałów innych, niż natywne VRay-a?

Napisano

Przy takich rezultatach chyba lepiej zacząć od początku.

Ponieważ widać, że dopiero zaczynasz prace z vrayem opisz jak wygląda Twój proces, to łatwiej będzie Cię naprowadzić

Jaka to wersja Vraya. Czy to domyślne ustawienia czy z jakiegoś tutoriala, jw. jakie światła i materiały. opisz wszystko co możesz.

Napisano
  • Autor

Wersja V-ray adv 3.40.01 2017. Ogólnie to działam trochę nietypowo. Nie mam czasu na modelowanie więc przerzucam pliki z ArchiCADa. Tworzę materiały sama, nie ściągam. Oświetlenie Plane Light plus Vray Light Mtl. Nie bawiłam się zbytnio w ustawieniach rendera. Czasem korzystam tylko z opcji Quick Settings. Nie wiem co jeszcze napisać bo raczkuje w tym temacie. To wszystko co w tym programie robię.

Napisano

jest jakiś element w scenie, który powoduje błędy GI (oświetlenia). może wyesportuj wszystkie obiekty i światła do nowej sceny poprzez Save As.., zresetuj maxa i wczytaj wszystko do czystego pliku i spróbuj wyrenderować wtedy. powodzenia!

Napisano

jak dostaje pliki wyexportowane z archicada to generalnie w 90% przypadków przemodelowuję to w maxie żeby geometria była 'czysta'- dlaczego? poniżej geometria z archi i ta po przemodelowaniu- chyba widać co się zmieniło?

nie masz podwójnej nakładającej się na siebie podłogi?

3.jpg

4.jpg