Napisano 7 Grudzień 20177 l Hej! Ma ktoś pomysł jak usunąć plamy (na podłodze) na tym renderze. (Max +Vray) Pozdrawiam
Napisano 7 Grudzień 20177 l najłatwiej będzie usunąć całą podłogę.. używasz świateł i materiałów innych, niż natywne VRay-a?
Napisano 7 Grudzień 20177 l Przy takich rezultatach chyba lepiej zacząć od początku. Ponieważ widać, że dopiero zaczynasz prace z vrayem opisz jak wygląda Twój proces, to łatwiej będzie Cię naprowadzić Jaka to wersja Vraya. Czy to domyślne ustawienia czy z jakiegoś tutoriala, jw. jakie światła i materiały. opisz wszystko co możesz.
Napisano 7 Grudzień 20177 l Autor Używam światła natywnego. Materiały tworzę sama plus wgrywając jpeg.
Napisano 7 Grudzień 20177 l Autor Wersja V-ray adv 3.40.01 2017. Ogólnie to działam trochę nietypowo. Nie mam czasu na modelowanie więc przerzucam pliki z ArchiCADa. Tworzę materiały sama, nie ściągam. Oświetlenie Plane Light plus Vray Light Mtl. Nie bawiłam się zbytnio w ustawieniach rendera. Czasem korzystam tylko z opcji Quick Settings. Nie wiem co jeszcze napisać bo raczkuje w tym temacie. To wszystko co w tym programie robię.
Napisano 7 Grudzień 20177 l jest jakiś element w scenie, który powoduje błędy GI (oświetlenia). może wyesportuj wszystkie obiekty i światła do nowej sceny poprzez Save As.., zresetuj maxa i wczytaj wszystko do czystego pliku i spróbuj wyrenderować wtedy. powodzenia!
Napisano 4 Luty 20187 l jak dostaje pliki wyexportowane z archicada to generalnie w 90% przypadków przemodelowuję to w maxie żeby geometria była 'czysta'- dlaczego? poniżej geometria z archi i ta po przemodelowaniu- chyba widać co się zmieniło? nie masz podwójnej nakładającej się na siebie podłogi?