Napisano 11 Grudzień 20177 l Czesc Moje ostatnie wizualizacje mega fajnego projektu Chadbourne + Doss Architects, Wood Block Residence. Mam nadzieje ze wizualizacje sie spodobaja. Wszystkie komentarze mile widziane. Pozdrawiam, Rafal Edytowane 13 Grudzień 20177 l przez rdawlud
Napisano 11 Grudzień 20177 l Śladami mokrej opony na jezdni to żeś rozwalił system :D Gratulacje! Well done :) Jakieś szczegóły techniczne podasz? Najbardziej interesuje mnie oświetlenie i postpro.
Napisano 12 Grudzień 20177 l Wyszło bardzo fajnie, proporcje budynku lepsze niż w oryginale:) Trochę odstają kamienie, liście na asfalcie i materiał drewnianych belek-tak plastikowo odbijają. żwirek odcięty jak żyletką też odrobinę widać- mógł by być trochę rozsypany
Napisano 12 Grudzień 20177 l super, gratulacje ukończenia projektu. faktycznie, z plamami opon pojechałeś po bandzie. materiały metalu wyszły bardzo ładnie i realistycznie. zieleń świetna, zwłaszcza w świetle dziennym, ale w nocnym widać, że brakuje jej zróżnicowania kolorów - drzewa zdają się różnić tylko saturacją i jasnością, powinny też różnić się odcieniem - teraz są zbyt monochromatyczne. brakuje trochę głębokiej czerni na obrazkach, zwłaszcza w dziennej werji, ale to ylko postpro, a może mój monitor. anyway, nice job!
Napisano 3 Styczeń 20187 l Autor Dzieki za wszystkie komentarze i uwagi. Zwroce na to uwage przy nastepnych projektach. Co do oswietlenia to wszedzie uzywalem tylko hdri w environmencie a postpro nie bylo tutaj duzo. Glownie jasnosc, kontrast, balans kolorow. W niektorych nawet nieba nie podmianialem tylko zostawilem prosto z renderu. Pozdrawiam