maciek81 Napisano 29 Grudzień 2017 Napisano 29 Grudzień 2017 Może ktoś z ciekawości zajrzy, nic specjalnego. Mała część większej pracy dla kogoś tam. Pozdrawiam
illusion Napisano 4 Styczeń 2018 Napisano 4 Styczeń 2018 Model pierwsza klasa. Gratuluję. Pytanie o Rhino, nigdy nie miałem styczności z tym programem, czy tam jest jakaś inna zasada działania niż w Blenderze lub dajmy na to w Maxie? Coś takiego jak SolidWorks bardziej? Do czego jest wykorzystywany? Pzdr. Illusion
maciek81 Napisano 6 Styczeń 2018 Autor Napisano 6 Styczeń 2018 Dzięki Illusion Co do Rhino działasz na NURBS-ach, niestety modelowanie jest dość żmudnym procesem. To co pokazałem jest projektowane do celów modelarskich ale Rhino sam w sobie ma wszelakie inne zastosowania oprócz game-artu bo jakoś nie widzę tego programu w tej dziedzinie życia. Pozdrawiam
olaf Napisano 6 Styczeń 2018 Napisano 6 Styczeń 2018 Fajnie to wyglada. Faktycznie w porównaniu do poly-modelingu to filozofia jest nieco inna i troche żmudniejsze. Mylslalem, ze po realsoft3D nikt wiecej nie siegnie po krzywe, ale teraz wszystko jest latwiejsze wiec mozna inne maszyny zaprzac do pracy.
Ziggie Napisano 7 Styczeń 2018 Napisano 7 Styczeń 2018 (edytowane) Bardzo ładne. Trochę się naoglądałem tej konstrukcji grając w World of Warships :) Nie wiesz czy da się bez problemu wykorzystywać modele z Rhino w druku 3d? Edytowane 7 Styczeń 2018 przez Ziggie
maciek81 Napisano 8 Styczeń 2018 Autor Napisano 8 Styczeń 2018 Hej Ziggie Da się i jest to często stosowane. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi