Daniel Stanisz Napisano 3 Styczeń 2018 Share Napisano 3 Styczeń 2018 Witam, mam następujący problem, zaczołem renderować w vray 3.6 na karcie graficznej (quadro k6000) korzystam z materiałów vrscans z chaosgroup. Na procesorze wszystko działało jak piwnno. W momęcie renderu na karcie obiekty z nałożonym materiałem vr scans renderują się na czarno. Czy jest gdzieś jakaś opcja która należy włączyć, którą pominołem ? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 3 Styczeń 2018 Share Napisano 3 Styczeń 2018 VrayRT nie wspiera materiałow Vray scans https://docs.chaosgroup.com/display/VRAY3MAX/V-Ray+RT+Supported+Features Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Stanisz Napisano 3 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2018 a dlaczego w przypadku renderingu na procesorach nie ma tego problemu ? :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 3 Styczeń 2018 Share Napisano 3 Styczeń 2018 Vray Advanced (cpu) i Vray RT (gpu) to tak naprawdę 2 niezależne silniki renderujące. Większość z elementów została napisana z myślą o cpu, część została przepisana, cześć jeszcze nie a niektóre ze względu na różnice w architekturze procesorów są nie do przepisania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Stanisz Napisano 3 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2018 Dziekuje za odpowiedz ! to rozumiem, że nie ma opcji renderowania vr scana na kartach jedynie uzywajac procesora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi