blachu Napisano 3 Marzec 2018 Napisano 3 Marzec 2018 czesc, Szukam opcji na dodanie vrayem czy pluginem jakims efektu białej poświaty na drugim planie (biała mgiełka) - wiem że w coronie da sie dodać nie wiem natomiast czy vray tez daje rade?? PS. wiem ze w PhotoShopie to błahostka ale chce zrobic to w maxie.co jak:
tiger250 Napisano 3 Marzec 2018 Napisano 3 Marzec 2018 Bez problemu uzyszkasz taki efekt korzystając z VrayFOG.
PixelDomain Napisano 3 Marzec 2018 Napisano 3 Marzec 2018 wyrenderuj z maxa zdepth pass, w photoshopie odwróć kolory i na screenie zblenduj. Voila.
stormwind Napisano 5 Marzec 2018 Napisano 5 Marzec 2018 Vray ma jeszcze swój efekt VRayAerialPerspective prostszy ale szybszy niż EnviromentalFog. While this effect renders faster than VRayEnvironmentFog and produces a similar result, it is only an approximation. For example, it does not produce volumetric shadows. https://docs.chaosgroup.com/display/VRAY3MAX/Aerial+Perspective+Atmospheric+Effect+%7C++VRayAerialPerspective
Rekomendowane odpowiedzi