Jump to content

papcio3

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

10 Good

About papcio3

  • Rank
    Member
  1. Siemanko, mam do sprzedania w dobrej cenie niepotrzebne mi już modele 3D. Wersja pudełkowa - płyta bez śladów użycia. więcej info: http://allegro.pl/archmodels-vl-58-modele-3d-drzewa-i6065678665.html
  2. Dla osób lubiących jak podróżować w wyobraźni w chwilach wolnego czasu polecam wszystkie książki Wojciecha Cejrowskiego. Teraz będę się brał za Fiedlera, muszę tylko upolować w bibliotece miejskiej. Książki WC są napisane fajnie z humorem, a mimo to bardzo prostym językiem - szczególnie poleciłbym młodemu pokoleniu zamiast przy kompie siedzieć to WC poczytać :p
  3. Jak w temacie wątku jestem zainteresowany kupnem Archmodels, w szczególności tych zawierających rośliny - drzewa, krzewy, rośliny doniczkowe. Jestem nastawiony na zakup płyt używanych - zgodnie z licencją zabrania się odsprzedawać pojedynczych modeli. Sprawa nie jest bardzo pilna. Jeśli ktoś je posiada, ale nie używa, albo zmienia branżę - proszę o propozycje cenowe z nr woluminu na PW. Pozdrawiam!
  4. Na początku myślałem, że tak jak w renderingu sieciowym czasem nody zwracają inną barwę, tutaj Vray ma jakiś błąd w przetwarzaniu wielordzieniowym... O dziwo winny był materiał - obstawiałes poprawnie. Przy odblaskach włączona była funkcja fresnel z linkiem do Refractions IOR, po odznaczeniu 'L'kora wygląda normalnie, ale obie wartości ustawione są na 1,6. Kurcze, ale wydaje mi sie to dziwne, bo pomimo poprawnych (z resztą jednakowych) wartości i tak nie działa należycie, tzn. kisi się render, ale nie całość, tylko losowe regiony. Zwiekszanie depth, albo subdivsions też nie pomaga, więc pewnie błąd Vray.
  5. Witajcie! Robie sobie bibliotkę moich własnych modeli na własnych teksturach na przyszłośc i renderuje każdy z nich w normalnej scenie do wglądu dla mojego współpracownika co otoczenie z gotowych modeli ustawia, ale nie o modele tu chodzi. Pojawia mi się tu dziwny problem - Vray często przekłamuje kolor, ale tylko na pniu drzewa i na dodatek losowo na regionach (kratka renderingu ustawiona na 64x64), czasem jak przeskoczy kolor jest dobry, ale przeważnie taki dziwnie niebieski i zaciemniony. Wizualizacje robie juz od dawna, ale nigdy nie spotkałem sie z tak dziwnym zachowaniem. To akurat projekt własny, więc tylko mnie to dziwi, ale jak będzie mi tak wychodzić w projekcie komercyjnym, to się wkurzę ostro, bo nic nie pomaga. Ma ktoś może jakiś patent na takie artefakty? Dodam, że renderowanie kilkukrotne tego samego regionu pomaga raz na kilka renderów, ale głupotą jest renderować 10 razy każdą kratkę osobno. Jest to render na niewysokich ustawieniach, ale na wysokich też wychodzi artefakt tego typu i tylko na pniu drzewa... Technicznych pierdziół trochę: - oświetlenie w 100% przez HDRI - gamma 2.2 / output 1.0 - akurat drzewo jest gotowym modelem - kupiony gdzieś, ale materiał pnia jak na złość jest OK, model też - 3ds max 2011 64-bit + Vray 2.1 i win7 - CPU AMD 8-rdzeni
  6. Teraz już nie gram jak dawniej, ale mam słabość do 'Life for Speed'.
  7. W blenderze, renderując w internalu można uzyskać taki efekt jak widać w załączonym pliku, ustawiając właściwą wartość 'gloss' w raytransparency. Pytanie brzmi jak taki efekt zrobić w yafaray, bo ręce mi opadają, można rozproszyć odbicia tego jestem pewien, ale jak zrobić taki materiał jak na załączonym renderze. Każda pomoc się przyda, rzucajcie wszystkie pomysły.
×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy