Napisano 5 Wrzesień 200618 l Witam! Ponieważ duża część osób pyta mnie o to jak pociąć dokładnie blueprint w taki sposób by w maxie można było na nim pracować postanowiłem nakręcić wideotutorial. [[[LINK]]] Długość: 9:24 min Rozmiar: ~24MB Rozdzielczość: 1280 x 8xx Pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200618 l nawet mi się niechce tego tutka ściągać ale po nazwie widze że jest to dziwny pomysł :) po co wogóle dokładnie ciąć blueprinty w photoshopie ? przecierz to zupełnie bez sensu, liczy się tylko to żeby je rozdzielić i zmienić rozdzielczość obrazka (nie skalując printa czyli zmieniając obszar roboczy) na wielkość textury czyli np 256x256, 512x512, 1024x1024 - dzięki temu nic nie stracimy na jakości w viewportach. w maxie tworzymy plany np 5120x5120 nakładamy i wyrównujemy, i wszystkie proporcjie itp sa zachowane i nierozumiem po co wszyscy tną to na jakieś dziwne rozdzielczości i potem nie moga tego zgrać w maxie :) paranoja
Napisano 5 Wrzesień 200618 l po co wszyscy tną to na jakieś dziwne rozdzielczości i potem nie moga tego zgrać w maxie Tak jest bardziej trendy ;>
Napisano 5 Wrzesień 200618 l nie bede robił OT ale javor ma racje ! Tnąc to mozna nawet w paintcie i bedzie dobrze, jedynie jakosc sie zmniejszy.Wazne jest ustawienie printow i zwymiarowanie w programie jakiego uzywamy :] Aczkolwiek moze sie komuś przyda :)