Skocz do zawartości

Vray Batch render

Dynamico

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ja używam standardowego maxowego batch rendera z zaznaczonym save separate render channels w opcjach vrayowvego frame buffera.

Aby ominąć nadpisywanie plików musisz w ustawieniach barch rendera w zakładce overide pressets zaznaczyć poszczególne klatki dla każdego ujęcia lub dla każdego ujęcia stworzyć presset z unikalną nazwą pliku w opcjach frame buffera.

Sposób stormwind z przydzieleniem osobnej klatki dla każdego ujęcia prosty i działa. Na backburnera muszę poświęcić chwilę czasu, ale też wypróbuję, tym bardziej , że mam drugi komputer pod ręką i znajomość narzędzia na pewno się przyda.

Gość mtanasiewicz
Ja używam standardowego maxowego batch rendera z zaznaczonym save separate render channels w opcjach vrayowvego frame buffera.

Aby ominąć nadpisywanie plików musisz w ustawieniach barch rendera w zakładce overide pressets zaznaczyć poszczególne klatki dla każdego ujęcia lub dla każdego ujęcia stworzyć presset z unikalną nazwą pliku w opcjach frame buffera.

Nie do końca rozumiem o co chodzi, mógłbyś to rozwinąć, dodać jakieś screeny? Walczę od jakiegoś czasu z problemem renderowania osobnych kanałów oprócz alpha i nie mogę sobie poradzić.

W zakładce "frame buffer" zaznaczasz ptaszkiem opcję "save separate render channels", podajesz ścieżkę, nazwę i rozszerzenie do zapisu pliku. Wszystkie kanały, wybrane w "render elements" zostaną automatycznie zapisane z zastosowaniem wcześniej ustawionej nazwy i dodatkowym rozszerzeniem odrębnym dla każdego kanału.

A tu link do "świeżego" wątku gdzie masz jeszcze więcej innych informacji http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=88555&p=1157090#post1157090

Edytowane przez Dynamico