Dynamico Napisano 9 Grudzień 2012 Share Napisano 9 Grudzień 2012 Max 2012 + Vray 2.30 Czy ktoś zna sposób na rendering wsadowy ale taki, który zapisze również wszystkie kanały z FB. Przepatrzyłem skrypty, które udało mi się znaleźć w sieci ale wszystko do starszych wersji maxa i vray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 9 Grudzień 2012 Share Napisano 9 Grudzień 2012 Ja używam standardowego maxowego batch rendera z zaznaczonym save separate render channels w opcjach vrayowvego frame buffera. Aby ominąć nadpisywanie plików musisz w ustawieniach barch rendera w zakładce overide pressets zaznaczyć poszczególne klatki dla każdego ujęcia lub dla każdego ujęcia stworzyć presset z unikalną nazwą pliku w opcjach frame buffera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Grudzień 2012 Share Napisano 9 Grudzień 2012 Ustaw sobie lepiej backburnera tak aby obsługiwał Ci localhosta. ;) Pogooglaj jeszcze tylko na temat jego obsługi i backburner monitora. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2012 Sposób stormwind z przydzieleniem osobnej klatki dla każdego ujęcia prosty i działa. Na backburnera muszę poświęcić chwilę czasu, ale też wypróbuję, tym bardziej , że mam drugi komputer pod ręką i znajomość narzędzia na pewno się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mtanasiewicz Napisano 24 Czerwiec 2013 Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Ja używam standardowego maxowego batch rendera z zaznaczonym save separate render channels w opcjach vrayowvego frame buffera. Aby ominąć nadpisywanie plików musisz w ustawieniach barch rendera w zakładce overide pressets zaznaczyć poszczególne klatki dla każdego ujęcia lub dla każdego ujęcia stworzyć presset z unikalną nazwą pliku w opcjach frame buffera. Nie do końca rozumiem o co chodzi, mógłbyś to rozwinąć, dodać jakieś screeny? Walczę od jakiegoś czasu z problemem renderowania osobnych kanałów oprócz alpha i nie mogę sobie poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 24 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2013 (edytowane) W zakładce "frame buffer" zaznaczasz ptaszkiem opcję "save separate render channels", podajesz ścieżkę, nazwę i rozszerzenie do zapisu pliku. Wszystkie kanały, wybrane w "render elements" zostaną automatycznie zapisane z zastosowaniem wcześniej ustawionej nazwy i dodatkowym rozszerzeniem odrębnym dla każdego kanału. A tu link do "świeżego" wątku gdzie masz jeszcze więcej innych informacji http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=88555&p=1157090#post1157090 Edytowane 24 Czerwiec 2013 przez Dynamico Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi