keraj37 Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 (edytowane) Hej, wrzucam ostatnio zrobiona dziwczynke w mental rayu i maxsie. Edytowane 17 Marzec 2009 przez keraj37 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 Dziewczyna powiadasz heęęęęęęę ? :) Brak jakichkolwiek zmarszczek, dziury w twarzy, brak rzęs, liche oświetlenie, anatomia oczu, dział finished works, to wszystko na DUŻY minus. Na plus hm... bump gdzieniegdzie jest ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 He he cały Keraj :) Nikt nie przejdzie obojętnie i chyba o to chodzi ;) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 Hejka, witaj. Fajnie, że znowu jesteś. Gdzie byłeś jak cię nie było, jakieś zleconka ;) Popraw powieki/oczy. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 17 Marzec 2009 Autor Share Napisano 17 Marzec 2009 Ex3: dzieki za koment:) milo ze bump sie podoba Cornelius Scipio: hehe milo mi ze tak myslisz adam_m: milo ze pamiatasz mnie jeszcze, jak mnie nie bylo to pracowalem dla City Interactive i porobilem troche rzeczy do gerek, ale mnie zwolnili wiec mam znowu duzo czasu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 tytul powinien brzmiec "nacpana dziewczynka" :) Musze powiedziec ze nawet podoba mi sie swiatlo i ogolne wrazenie pracy. Szkoda ze o anatomii troche zapomniales. W kazdym razie milo cie widziec ponownie, pewnie znowu bedzie co czytac w komentazach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 No napewno widać postęp po tym cyborgu co kiedyś męczyłeś,tylko czemu takie ujęcia zawsze dziwne że kamera prawie w nos postaci wjeżdża.Bużka całkiem sympatyczna walnął byś jakąś czapeczkę i kawałek tłowia,może jakąś łapkę i pare motylków w tle i by było 2 razy lepiej;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 Ktos ci chyba strone zahackowal :D Co do pracy nie podoba mi sie szczegolnie przez to ze nie chcialo sie zrobic wlosow a chciales cos pokazac to temat taki dales a nie inny, poza tym wyraz twarzy jak nie wiem co :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 17 Marzec 2009 Autor Share Napisano 17 Marzec 2009 hcpiter: faktycznie, kurde ktos mi strone zhakowal, musze sie zglosisc do admina serwisu mafida: dzieki! mirach: oby nie bylo za duzo co czytac, juz sie boje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 Wyraz twarzy fajny, tekstura też dobra. Musisz popracować nad modelem (anatomia - zwłaszcza oczy, dziewczyna nie ma powiek) Shader oczu kiepski, bez głębi. Że łysa to jeszcze przejdzie, ale rzęsy powinna mieć, i brwi lepsze by były prawdziwe a nie tylko na teksturze, zwłaszcza jeśli pokazujesz tak z bliska. Te dziurki po prawej na policzku zbyt ciemne, wyglądają jakby były bardzo głębokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis3k Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 byłoby całkiem spoko, gdyby nie malowane brwi, brak rzęs, symetryczna textura, gładkie usta; i kadr identyczny jak w cyborgu, użyłeś tej samej sceny?? Shader mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 17 Marzec 2009 Autor Share Napisano 17 Marzec 2009 Ania: dzieki za koment. Oczy to moja pieta achillesowa, za chiny nie potrafie zrobic fajnych oczu. Slyszalem ze pod maya w mentalu jest o wiele latwiej niz w maxie. Ale niestety ja ni potrafie robic ani wlosow ani oczu:( mis3k: dzieki za komnet. Scena faktycznie podobna ale robiona od zera, zreszta nie ma tu nic specjalnego 4 swiatla i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 adam_m: milo ze pamiatasz mnie jeszcze, jak mnie nie bylo to pracowalem dla City Interactive i porobilem troche rzeczy do gerek, ale mnie zwolnili wiec mam znowu duzo czasu:) Przykro mi :( Podziwiam Cie, że ciągle próbujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 Slyszalem ze pod maya w mentalu jest o wiele latwiej niz w maxie Ale naciagany tekst. Nie ma co zwalac winy na maxa bo w maxie tak samo mozesz zrobic. Dobry shader oczu to mozna nawet w scanline zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 Może się przyda: http://www.lamrug.org/resources/doc/sss-skin-tutorial.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 Przepusciłbym szader skóry, głupia mine tez, brwi też.......ale oczu jako najbardziej przykłuwającego uwage elementu twarzy, w dodatku tak skopanego.......nie przepusze ! Wystarczyło dać rzęsy i poobserwować jaki kształt ma ludzkie oko! Jak nie mozesz tego zrobić w 3d.....a robisz stila...to zrób w fotoszopie! mam wrazenie ze jednak pewnych kwestii nie da sie nauczyć :/....chodzi mi tu o jakiś poziom samozadowolenia.....ym? coo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 18 Marzec 2009 Autor Share Napisano 18 Marzec 2009 adam_m: dziki stary. Takze dzieki za link ale bardzej bym potrzebowal linka do tutka jak sie robi oczy pod maxem:/ skora juz mi jakos wychodzi. Temporal: dzieki za koment! JmTm00: samozadowoleniu mowimy stanowcze nie! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz3d Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 sorki ale ani ona lysa ani dziewczynka.Dla mnie ta mina lekko glupawa jest a praca:)no stac Cie na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Lysa zjarana dziewczynka z lekkimi odchyleniami anatomicznymi...taki byl cel ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 hehe biezkitu ostro zbombiona małolata z poprawczaka :D hehe podoba mi sie ! :D choc przydalo by sie pare poprawek :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 (edytowane) Kolejna nieskończona praca w galerii prac skończonych. Sam prowokujesz aby wprowadzić Ci ograniczenie możliwości zakładania nowych wątków poprzez moderację/akceptację postów - jesteś pewien że to konieczne ? Dla prac niedokończonych lub eksperymentów jest dział WIP Kolejne wątki z pracami podobnego typu będą kasowane. cytat z regulaminu : "3) Pamiętaj o tym żeby Twoja praca spełniała wymogi JAKOŚCIOWE Gallery finshed works, nie wrzucaj tu : - Prostych brył jak : boxy, sphery itp. - Testów! - Niedokończonych modeli od tego jest dział W.I.P - Jeżeli jesteś początkujący zastanów się kilka razy zanim wrzucisz coś czego, w przyszłości będziesz się wstydził! MODERATOR decyduje czy Twoja praca nadaje się do Gallery Finished Works, jeżeli nie będzie spełniała wymogów JAKOŚCIOWYCH, Twój wątek zostanie usunięty, lub przeniesiony do działu W.I.P" Czy się podoba to czy nie, używając max3d.pl akceptujesz zasady zapisane w regulaminie. koniec tematu, prosze nie rozpoczynać dyskusji w tym wątku, zażalenia przyjmuję na PM Edytowane 20 Marzec 2009 przez piksar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi