Napisano 3 Wrzesień 201014 l Filmik przedstawia przetworzenie dowolnej bryły lowPoly na strukturę ażurową - paseczki. Tutorial jest bez komentarza. Posługiwałem się głównie narzędziem "cut" [alt+c] które działa w każdym trybie edycji [vertex, edge, polygon...] Można też tworzyć nowy obiekt, korzystając z funkcji "snap", jednak często technika ta będzie bardziej czasochłonna IMHO. Ważnym tu Tip'em jest posługiwanie się narzędziem "Move" w trybie "along edge" [shift+x] - czyli vertex przesuwany jest tylko po sąsiadujących edgach - ważne dla zachowania oryginalnej bryły. Modelowanie znacznie przyśpiesza używanie selekcji "ring" dla edge'ów. [alr+r] Niepotrzebne vertexy colapsuję z innymi skrótem [ctrl+alt+c] Bridge'owanie edgów [ctrl+b] Download [32MB] hasło: max3d.pl format: WMV Pozdrawiam. Edytowane 2 Październik 201212 l przez sly
Napisano 3 Wrzesień 201014 l ok z gory dzieki :):) edit : jeszcze jesst przetwarzane hehe; ) Edytowane 3 Wrzesień 201014 l przez KLICEK
Napisano 3 Wrzesień 201014 l Autor Dowcipniś... To ja Dziękuję !! - praktycznie wszystko o budowaniu siatek wiem od Ciebie. [edit] - dałem już linka, pomimo ze jeszcze przetwarzało, bo oryginalny plik już można było ściągać [po prawej - w zakładce "About this video"]. Edytowane 3 Wrzesień 201014 l przez sly