Herszt Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 Cześć wszystkim, Chciałem podzielić się z wami moją ostatnią pracą, tematyka dla mnie nowa, model to oczywiście Messerschmitt Bf 109 robiony głównie z myślą o nauce nowego dla mnie softu jakim jest Substance Painter, jak i z myślą o wykorzystaniu go w przyszłości do Reela z VFX. Pozdrawiam! Soft: 3ds Max, Substance Painter, V-ray, Photoshop, Lightroom.
michalo Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 Bardzo, bardzo fajne. Stwarzasz konkurencję dla Pana Strażaka ;) Dawaj siateczki i jakieś clay rendery bo model wygląda kozacko.
Herszt Posted April 6, 2018 Author Posted April 6, 2018 Dzięki, co do konkurencji to bym nie przesadzał, fajnie, że się podoba. Wrzucam parę studyjnych renderów samego modelu, i od razu przyznaje nie robiłem zegarów w kokpicie z racji tego, że model docelowo ma iść pod VFx więc przy rozwałce nie będzie tego widać:)
olaf Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 miniaturka sie nie powieksza - w zasadzie sie powieksza ale to podobnego rozmiaru hehe. Oglądałem na Behance Wyglada dobrze, kard całkiem dobry także. W szczegółach jeszcze brakuje troche dopracowania ale jest nieźle.
kliment woroszyłow Posted April 7, 2018 Posted April 7, 2018 Modelik fajnie wyszedł... dobra robota. Jedna uwaga, prośba właściwie... zmień te narciarsko-US force okulary pilota na jakieś z epoki bo aż bolą oczy ;)
Herszt Posted April 7, 2018 Author Posted April 7, 2018 Dzięki Panowie! olaf, te miniaturki to pewnie kwestia mojej niskiej rozdzielczości, przy większych monitorach nie ma pewnie takiego przeskoku:) Na 100% można by go lepiej zrobić, ale on w sumie tak żeby zobaczyć jak się pracuje w Painterze, więc nie do końca byłem świadom, co lepiej robić na meshu, a co na teksturkach, ale jak na test to jestem zadowolony. kliment, pewnie masz racje, muszę poszukać dokładniej, ta maska jest robiona z refki która mi się spodobała, ale fakt niemiecki samolot, a maska amerykańska:)
Recommended Posts