Swidru Napisano 2 Czerwiec 2018 Napisano 2 Czerwiec 2018 Witam serdecznie, Jak w temacie proszę o radę. Planuję zakup karty graficznej do 2500 zł, która sprostałaby pracy w/w programach. Zastanawiam się nad 1080 GTX ale nie wiem czy jest to dobry wybór ,dlatego swoje pytanie kieruje do Was ;) z nadzieją ze pomożecie , doradzicie coś jako bardziej doświadczeni Koledzy z Forum ;) Jak sprawują się Radeony jesli chodzi o rendering , które karty sa lepsze ? GeForce czy Radeon majac oczywiscie na uwadze charakter pracy w którym mialyby smigać. Czekam na jakiekolwiek podpowiedzi , dzięki ! i Pozdrawiam ! ;)
Nezumi Napisano 3 Czerwiec 2018 Napisano 3 Czerwiec 2018 Zbrush nie korzysta z karty graficznej tak bardzo jak z procka. Na 100% 1080ka to dobry wybor. Osobiscie mam 1070ke pod ZB i Blendera i sprawuje sie wysmienice.
michalo Napisano 3 Czerwiec 2018 Napisano 3 Czerwiec 2018 1080 to idelny wybór w tej cenie. Wystarczy dla blendera i UE. ZBrush to tylko procek i ram, jedyne GPU jest wykorzystywane przez plugin polygroupit - tam siębardzo przyda.
Swidru Napisano 3 Czerwiec 2018 Autor Napisano 3 Czerwiec 2018 (edytowane) a jeszcze jaki model jakiej firmy polecacie bo zastnawialem sie nad GTX 1080 Palit GameRock Premium Edition 8 GB szyna 256 bit a moze system SLI jest oplacalny ? moze pare slabszych kart zlaczyc ? czy nie bedzie widocznych znaczacych roznic ? Edytowane 3 Czerwiec 2018 przez Swidru
mitic Napisano 15 Sierpień 2018 Napisano 15 Sierpień 2018 ja polecam ZOTAC 1080 Amp! SLI nie wydaje mi się dobrym pomysłem.. po pierwsze pamięć na kartach się nie będzie sumować.. po 2 ilość ciepła będzie większa i może być problem z chłodzeniem, po 3 wydajność też się tak po prostu nie sumuje poza tym np. UE4 chyba nie obsługuje sli?
Rekomendowane odpowiedzi