Napisano 2 Sierpień 20186 l Cienama 4D 20 ujrzała światło dzienne, wygląda na całkiem ciekawy update :) https://www.maxon.net/en/products/new-in-release-20/overview/
Napisano 2 Sierpień 20186 l Trochę fajnych rzeczy się pojawiło :) Szkoda, że nic z UV nie ruszyli, liczyłem na coś więcej w tej materii.
Napisano 8 Sierpień 20186 l Mało mam ostatnio okazji do siedzenia w C4D ale ten update mnie jara strasznie :) Oglądam filmiki i Volume modeling to jest game changer... otwiera wiele nowych możliwości.
Napisano 10 Sierpień 20186 l Ten Volume rendering wyglada ekstra. Jestem ciekaw jak z szybkoscia, bo na tym ostatnim filmiku co dales makak wyglada to dosc plynnie(tak wiem ze video jest przyspieszone). Ciekawe jak to wypada w w porwnaniu z Hudym(pod wzgledem responsywnosci) bo tam tez chyba takie czary mozna robic. Fajny ta opcja przy lofcie gererowania regularnej siatki, przydala by sie taka w maxi. Zreszt w maxie przydalo by sie wiele rzeczy :]
Napisano 11 Sierpień 20186 l Grayscalegorilla zrobili fajną prezentację wszystkich nowych funkcji. Od 39 minuty jest cześć o Fields i też szczęka mi opadła. W tej nowej Cinemie będzie można w stosunkowo łatwy sposób robić ciekawe organiczne kształty i efekty. Tego zawsze chciałem ;) Na początku prezentują volume modeling, można zobaczyć jak chodzi bez żadnego przyśpieszenia.