dr Ug Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Ja proponuje dzial Poezja i dzial Opowiadania.
TheSimon Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Jak dla mnie taki dział by tu pasował i jestem za :)
greg_jg Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Jestem (raczej) .... za ;) Można stworzyć wątek "Foto" w dziale 2D ps. jeżeli jest "Udźwiękowienie" (szeroko rozumiane), to dlaczego fotografia nie miałaby zawitać na forum?
dr Ug Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 No wlasnie, to samo z Poezja i Opowiadaniami!
biglebowsky Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 'ps. jeżeli jest "Udźwiękowienie" (szeroko rozumiane), to dlaczego fotografia nie miałaby zawitać na forum?' Dzial 2d od zawsze przeznaczony min. dla fotografii. 'Można stworzyć wątek "Foto" w dziale 2D' mozna by zrobic w 2d watki: 'rysunek', 'malarstwo', 'grafiti'...
Yansen Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Trzeba by to jakoś wyodrębnić. Bezpośrednio w dziale 2D to jakiś bałagan się robi. Tu ktoś rysuje diabła a tam zdjęcia czyjegoś dziecka....Może w dziale dyskusje nowy katalog ???
biglebowsky Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Dodac [FOTO] do tematu i sprawa jasna, chyba ze ktos zamiesci zdjecie diabla.
mCh Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 dr Ug, tym razem przetrollowałeś. to było inteligentne, ale zbyt elysianowe. greg: to już dr Ug powiedział kiedyś, po co powtarzać ten sam błąd dwa razy? A poezja i opowiadania musowo! Ja od razu chciałbym dział "mCh" i "dr Ug", abyśmy mogli trollować dowoli! bigle: ja już zamieściłem, w wolnych dyskusjach. prawda, że dobrze się maskuję?
rowr Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 to ja chcem dzial z amatorskimi filmami erotycznymi ludzie no bez przesady jest mnustwo for o tematyce fotografi trzeba sie tylko zarejestrowac i smigac fotki bo sie lekki balagan na maxie zrobi, grafa to nie fotografia a moze sie myle ?:)
MareG Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Póki co ten serwis i to forum NIE JEST stworzone dla fotografii i nic mi jak dotąd nie wiadomo żeby miał takim się stać?! Więc proszę nie zamieszczać zdjęć w dziale 2d - wyjątkiem będą zdjęcia obrazów / grafik stworzone techniką tradycyjną, jeśli nie mogą zostać zeskanowane oraz zdjęcia wykorzystane i przetworzone np. w watku o Fotomontażu itp.
Marcin Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 MareG robi zarabiste Fotografie a jakos ich tu nie widac ;) sprubujmy utrzymac to forum takie jakie bylo kiedys ;)
rowr Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 no po ostatnim zdjeciu Marcina tez jestem przy zakazie wystawiania zdjec :P:D
Salvator Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 lol ci znowu wymyślają. Na forum panuje porządek, jak ktoś chce to może wrzucać zdjęcia, a losy zbyt rozgałęzionych działów są ardzo podobne ... śmierć głodowa.
TheSimon Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Az tak by wam taki dział przeszkadzał? Nikt nie każe przeceż tam wchodzić chyba.
rowr Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 nie no temat niech bedzie tylko po co caly nowy dzial robic jak ktos chce cos wrzucic to da poprostu do tego jednego tematu i jest ok
Marcin Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Az tak by wam taki dział przeszkadzał? Nikt nie każe przeceż tam wchodzić chyba. nio ;) wiecej przewijania w "nowych postach" ;) a trak serio to jesli powstanie ten dzial to ja chce watek o Panienkach i seksie ;) Dzial Sex , Drug(?!)s & rock&roll ;)
SansSerif Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 co ja tu k.... robie? :D The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.
Yansen Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 To obejrzyjcie se te fora o fotografii. Jak zamieścisz zdjęcie to ci ludzie napiszą, że jest fajne i jest fajne :-), albo, że jest do kitu. No to nic tylko zamieszczać. Tak to nikt się niczego nigdy nie nauczy. Choć rozumiem też tych co mówią, że to forum o grafie. Z drugiej strony dobre fotki mogą się przydać jako teksturka. A takie plfoto pozwala na zamieszczanie zdjęć 680x600 JPEG max size 125kB A propos to jakie fora (dobre!) o fotografii proponujecie?
mCh Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Na forum panuje porządek Poczekaj... wejdę na krzesło. Ghe ghe ghe. Pamiętajcie też, że mówią, iż zmiana=zwiększenie entropii.
biglebowsky Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 rowr: 'grafa to nie fotografia' Z definicji grafika to dzielo ktore moze byc w wielu egzemplarzach, nie ma w grafice czegos takiego jak 'oryginal' i 'kopia' jesli juz to 'matryca' (lub np. klisza) - fotografia jak najbardziej pod ta definicje podchodzi. 'Póki co ten serwis i to forum NIE JEST stworzone dla fotografii i nic mi jak dotąd nie wiadomo żeby miał takim się stać?! Więc proszę nie zamieszczać zdjęć w dziale 2d - wyjątkiem będą zdjęcia obrazów / grafik stworzone techniką tradycyjną, jeśli nie mogą zostać zeskanowane oraz zdjęcia wykorzystane i przetworzone np. w watku o Fotomontażu itp.' Mareg - jak narazie zalewu fotografii niema i czemu traktujesz ja jakoczy 'niegrafike'? cytat z zasad w 'galerii 2d': 'Dział 2d to dział w którym możesz zamieszczać prace nie będące 3d, i te które nie sa grafiką webową; zarówno w technikach tradycyjnych, jak i cyfrowych. Poza tym można wymieniać informacje i dyskutować o tematach związanych z 2d.' - niewyklucza to fotek zwanych artystycznymi, oczywiscie nie jest to dzial na fotki rodzinne.
biglebowsky Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 ' Z drugiej strony dobre fotki mogą się przydać jako teksturka.' - tekstury to chyba do dzialu 'Texturing & Lighting'.
MareG Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Bigle: no niby tak, ale to znowu wiązałoby się z ustanowieniem jakichś kryteriów dot. treści, wartości artystycznej itd. bo ile trzeba (nikomu nie ubliżając) żeby ludzie zaczeli "wystawiać" swoje: "kotki", "pstrotki", "listki", "kwiatki", "pszczółki", duperelki o WARTOŚCI ALBUMOWEJ. Obecnie wiesz jak jest - przeciętny Kowalski kupuje cyfraka i zaczyna pstrykać co popadnie myśląc, że już jest wielkim fotografem i wrzuca ten swój "dorobek" gdzie popadnie spodziewając się najwyższych pochwał! Wystarczy spojżeć jaki śmietnik zrobił się z PLFOTO - to już niemal klon "fotka.pl" - tylko dlatego, że przecież KAŻDY MOŻE... Dlatego uważam, że pokazywanie fotografii jako "fotografii" to nie tutaj. Hmm wykorzystywanie zdjęć jako textur - no proszę! Ale o prawach autorskich to już nie pamiętamy? Bo po co? jotpeg to jotpeg... Jestem przeciw... Pozdrawiam
Salvator Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 mCh - to krzesełko ciut za niskie jednak :P
spoon Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 MareG ma racje jak najbardziej-już widze te tony "niesamowitych" fotografii. odkąd prawie każdy ma cyfrę, słowo "fotografia" zmieniło według mnie znaczenie:(
biglebowsky Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 MareG galeryjka 2d jest pelna za przeproszeniem szitowych rysunkow i malowanek, myslisz ze zdiecia pogorsza sytuacje, trzeba pisac regulaminy wytyczajace ich wartosc artystyczna?? niesadze, zalewu tez bym sie niebal, jak dotad go niema. Edit: W zyciu bym niewpadl na pomysl cenzurowania grafiki wzgledem techniki wykonania.
Marcin Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 ale ludzie ... TO JEST servis o grafice komputerowej ... po co ta gadka ? to jakas reforma nas obejmuje ? ze to musi byc servis o wszystkim ?
biglebowsky Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10344 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10333 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10306 Kilka z brzegu, znaczy sie tych watkow powinno niebyc bo to nie grafika komputerowa?
SansSerif Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 biglebowsky ty obludny prowokatorze! ;) autor watku chcial pokazac album rodzinny ale jak widac juz doszedl do "prawidlowych" wnioskow :>
buczer Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 no i mozna dodac jeszcze pare linkow ktore wyrzadziły nieoceniona szkode dla max3d: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=8973 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=9004 po tych watkach forum juz nigdy nie było takie samo, i zostało opanowane przez rzezbiarzy ;)
MareG Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 Wiecie co? Proponuję po prostu (tak po polskiemu) UKRĘCIĆ ŁEB SPRAWIE! ;) O czym w ogóle mowa -> spójżmy na pierwy post! :) ...ewentualnie wprowadźmy działy sugerowane przez dr UG'a...
Rekomendowane odpowiedzi