Hindus Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 co do tego bumpa to najśmieszniejsza rzecz jaką usłyszałem do tej pory w tym topicu- bez obrazy :D ale mysle ze to głupi pomysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 A można wiedzieć co jest śmiesznego w bumpie? To teraz jakość pracy mierzy się ilością poly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 nie no ale bez przesady, poresztą koles o ile dobrze wiem chce sie czegoś nauczyć zeby mieć jakąś wiedze na temat modelowania a nie texturowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 może dasz sobie z tym spokój?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 kogo masz na myśli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mote Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Uruchamiasz modo i zasuwasz z poligonami ! Ale czekam na gotowy project :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 co jest zlego w bumpie, szczegolnie wtedy gdy liczy sie komfort pracy, opona modelowana chyba dluzej sie liczy niz bumpowana, a i tak ja ledwo widac, wiec powiedz mi co w tym glupiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 LOL klutnia :) hyhy jak dla mnie powinien byc osobny dzial ;) na takie sprawy ale coz ni ma :> hmm jak dla mnie jest takie wybrzuszenie pomiedzy drzwiami a nadkolem hmm hyba tam gdzie sa mniej wiecej kierunki :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 do klotni jest gg, icq, tlen i inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 oto jestem po tutorialu na temat light tracer zrobiłem sobie render z wykorzystaniem tego co można ze światłem zrobić nie wiem, ale tak pomyślałem sobie że dam taką statystyczną informację w tej scenie jest 79 572 face a czas renderu wyniósł 1min40s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 na poczatek nie baw sie w lakiernika bo maska ci odstaje :D to tak humorystycznie, troche bledow z przodu, no i caly czas nadkola maja inne ksztalty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 aha skończyłem tylne drzwi :) jakieś uwagi do drzwi tak przednich jak i tylnych ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 najpierw zrób coś, żeby było widać coś więcej niż żółta plama na białej plamie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 drzwi dobrze chyba, nawet kanty jako tako ladne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 Oj oj ;/. Wez sie w garsc chlopie. Najpierw popraw siatke i maske, bo sa tragiczne. Na kiego ci teraz potrzebny lakier i light tracing, skoro nie masz dokonczonego modelu? Najpierw modeling, potem rendering i zbedne bajery. Przez lakier wielu nie dokonczylo modeli, wiec ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 szczeze rzeklszy niewiele widac panie Mocny Marcinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 no za bardzo nic nie widac; dach wydaje sie plaski:)) o reszcie nie pisze bo nie widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 oj nie ten model na pewno zostanie skończony jestem strasznie zdeterminowany co do skończenia dobrze usuwam wszystkie zbędne bajery i wracam do modelingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 Witam , i moge powiedziec ze jest zdecydowanie lepiej niż na początku - to dobrze o Tobie świadczy ;) mam zastrzezenie do ostatniego renderka odnosnie perspektywy :D cos jakos dziwnie to wygląda. pozrowienia i zecze powodzenia w dalszej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 linia boczna i to zagiecie jej w dol na przodzie auta, wydaje mi sie ze powinno isc troche do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 skilo ale ono tak idzie tylko może to jednak nie najlepsza perspektywa była teraz zapodaję drzwi przednie wmontowałem szybę i chciałem spytać czy może być taka siatka czy są w niej jakieś błędy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 hmm ten przod auta jest pogniecony :) najlepiej oddziel blotnik od maski :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 masz strasznie gesta siatke na slupku, a go prawie nie widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 tam na słupku są tylko po dwa face na wysokość chciałem aby był zaokrąglony stąd ją tak podzieliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 mam tu już również zrobione tylne drzwi jednak mam z nimi problem i nie wiem co zrobić ponieważ przeglądam tutoriale cały czas i nie znalazłem jak dotąd wskazówek jak to zrobić ponieważ tutek o polymodelingu na totalu gdzie jest na przykładzie fiata500 nie sprawdza się tu bo tam jest zaokrąglone obramowanie a ja chciałbym zrobić kanty przy szybach - jak to zrobić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 hmm sproboj usunac ten polygon z szyba oraz inne chamfere :) i zrob nowy i go extrudem do srodka i chamfere dac np. 0,1 tam gdzie powstala nowa szyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 dokładnie w ten sposób powstała ta szyba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 sześć dni przerwy i przez ten czas udało mi się wymodelować tyle we fiacie jednak okres przedświąteczny nie jest najszczęśliwszym co do nadmiaru czasu :-p (nie wiem czy przed świętami jeszcze coś tu dorobię :-() ale poznawałem przez ten czas tylko tak troszkę vray'a wielkie dzięki za pomoc dla: illy'ego oraz hindusxxx'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 jak dla mnie git, popracował bym może nad felgą i bieżnikiem ale ogólnie jest dobrze, aha no a z tymi podziękowaniami to bez przesady co nie illy ? :).... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 Jest już coraz lepiej :) Tylko te koła są jak dla mnie za wielkie i te tylne za szerokie (wygląda troche jak jakiaś terenówka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simon_83 Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 a ja wam powiem tak jeździłem takim wozem trochę czasu i ogulnie to wszystko to kicha jest, marcin_mocny to mój brat ale nie mogę mu ciągle mówić ze jest spoko jak nie jest nie ale pas przedni jest spoko taki old style czy cuś takiego namieszałem wiem haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 bubu według blueprint'a to całkowita średnica koła jest właśnie taka ale że nie chciałem aby był to model w wersji podstawowej to dałem do niego duuuuże alusy i odpowiednie szerokie gumy o niskim profilu (będzie ze 40) dlatego nie wiem czemu dla ciebie są terenowe bo proporcje jak dla sportowego koła chyba dobre są mogę dać renderek samego koła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 Hmm no sam już nie wiem. Właśnie przeglądałem zdjęciówki i niby wszysko jest ok, ale..(no właśnie jest jak dla mnie jakieś ale...lecz już sam nie wiem co)może jeszcze minimalnie go obniż (tak żeby przednie koło było prwie równo z błotnikiem ) aha no i gdzieś w sieci jest już gotowa oponka też chyba niskoprofilowa(mógłbyś na moją prośbę założyć ją chwilowo do swojego alu??chodzi mi o proporcje opony do feli może tu jet to moje ale..)Powodzenia w dalszej pracy no i naprawdę jest już o niebo lepiej noż na początku. POzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 moze to o bieznik chodzi ? a z tymi podziękowaniami to bez przesady co nie illy ? :).... ja mu tylko pomagam bo widze zapal do pracy, i tez mysle ze troche przesadza z podziekowaniami, Marcin nie dziekuj tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 idzie coraz lepiej.. ;) ale radzilbym popracowac nad kolami i koniecznie zmienil te felgi :) http://www.tirerack.com pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 idzie coraz lepiej.. ;) ale radzilbym popracowac nad kolami i koniecznie zmienil te felgi :) mówiłem co do felg - cos w nich jest nie tak ;) ja mu tylko pomagam bo widze zapal do pracy, i tez mysle ze troche przesadza z podziekowaniami, Marcin nie dziekuj tyle nie no spoko to dobrze że mu pomagasz tymbardziej ze kolesiowi naprawde zależy..osobiście radził bym popracować nad tym ifelgami bo naprawde szpecą fajny model, tak sobie mysle ze jak dalej będziesz robił tak jak robisz to mozesz dojsc do niezłej wprawy, widać znaczne postępny wystarczy spojrzeć na pierwsze rendery i siatke modelu i na zamieszczane tutaj zeby zrozumiec o co mi dokładnie chodzi, narazie spadam bo trza jakis film obejrzec, ale tu wóce i wtedy zobaczymy czy cosik nowego doszło, narazie pozdro i powodzenia w dalszej pracy. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Isso Napisano 15 Grudzień 2004 Share Napisano 15 Grudzień 2004 Wiecie... a mnie jakoś ten samochód tutaj nie podoba... jest taki zwykły.... prosty.... jak z plasteliny.... powykrzywiany..... eh nie ma "czegoś" w sobie.... pozdro.... powodzenia w dlaszej pracy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 no duze postepy ale ta maska taka dziwna ;) hmm te alusy nie sa dobre do takiego auta ;) lepsze by byly takie szpyhowe :) tylko zeby byla ich duza ilosc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 witam tuż przed WIGILIĄ życzę wszystkim Wesołych Świąt a oto renderek tego nad czym obecnie pracuję - opis: - klosz reflektorka bocznego jest oddalony od niego (nie przylega) - próba - odbłyśnik reflektora głównego nie jest całkiem dokładnie pokryty materiałem (co widać wszystko z braku czasu no i na próbę jak w pkt.1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 Ech. Myślałem, że juz zrezygnowałeś ;) Ale widze, że cały czas przesz do przodu(bardzo dobrze :)No dziwnie wygląda ten klosz popra3e go i pokaż jak to wygląda w całości no i dorób jakieś żaróweczki :). POzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 daj wiecej iterations na klosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 więcej niż iterations o wartości 2 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 jesli da jakies efekty to tak, a jeszli to to troche zagesc tam gdzie sa kanty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 zwiększyłem wartość na 3 tych odbłyśników i pokryłem wszystkie jego facy materiałem, klosz dałem na swoje miejsce (ale tylko jest jeden u góry) i wstawiłem atrapę żarówek - bo nie wiem jak je zrobić (teraz są tak że ich materiał to 100% self-iluminacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 Postawiłeś jużna przezroczysty klosz czy bedzie inny kolor?? Aha no i dajesz na niego jakiś bump czy będzie to gładki klosz??Co do żarówek to sam dobrze nie wiem, a próbowałeś zrobić przezroczyste??Może zrób przezroczyste a w środku nich zrób jakiegoś małego boksa w kształcie tego tam przewodziku co jest w żarówce :P(ostro zamieszałem tak więc po prostu na to pytanko powinienem nie odpowiadać :)No to może zrób soczewki ???? ;) Aha no i na grillu widać jakieś dziwne załamania(czy to wina materiału??)wygląda jakby był mniejscami przecięty.POzdro i owocnej pracy jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Grudzień 2004 Share Napisano 24 Grudzień 2004 dla mnie materialy sa okropne psuja caly efekt i moglbys pokazac caly model bez lakieru?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 Troche pogiety ten grill a nie mowie o rancie na masce masakra. Kierunki troche smiesznie wygladaja jak pogiete ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 proszę bardzo wedle życzenia FIACIK cały pokryty zwykłym shaderem i cały w scenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 a mi tam sie podobam przydał by si moze jakis refraction na kloszu ale jest fajnie..pracuj pracuj.. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 chcialbym cos powiedziec nt tego modelu ale za cholere nie moge go od tla odroznic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi