Napisano 9 Kwiecień 20195 l Tak jak w tytule, może kogoś zainteresuje. https://www.maxon.net/en/news/press-releases/article/maxon-acquires-redshift-rendering-technologies/
Napisano 9 Kwiecień 20195 l Ludzie już trochę popłakali ale to nie autodesk ani adobe więc nie powinno być tak źle. Najbardziej to chyba otoyowi się oberwie bo cinemowcy to tak z połowa klientów :)
Napisano 10 Kwiecień 20195 l Dobrze wiedzieć, że w Maxonie wciąż coś się dzieje. Kompletnie straciłem tą firmę z radaru.
Napisano 10 Kwiecień 20195 l Kupiłem kiedyś Otoya znaczy Octane Render do maxa ale się wkurzyłem bo nie można było ozywać żadnych standardowych mapek bezpośrednio tylko przez jakieś dodatkowe nody chyba o ile w ogóle - nie pamiętam już i wywaliłem.. na szczęście zaraz potem "odkryłem" Coronę - to bylo jakieś ok. 3 lata temu i jestem bardzo z niej zadowolony :) fakt, że dobrze utylizuje moc proca zwłaszcza moje 2 x Xeon e5-2696 (razem 44 rdzenie) ale fakt łatwiej i taniej jest wymienić na nową kartę graficzną..
Napisano 11 Kwiecień 20195 l Autor Też korzystam z Corony i też bardzo przyjemnie mi się na niej pracuje :) Co do ceny sprzętu, to znowu karty nvidi mocno rosną a dzięki amd może w końcu będzie można mieć 16 rdzeni w domu w normalnej cenie (albo 12). Ja akurat jestem z tych z mniejszym budżetem ;)