A3RO Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Mam pytanko. W czym robicie retopo, bo w ZBruhu to bardzo złożony i czasochłonny proces a efekty często niesatysfakcjonujące.
Monio Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Ja osobiście korzystam z 3dCoat, bardzo popularny do retopo. Jak masz maxa to obadaj wbudowany Graphite tools, do majki jest fajny (ale drogi) plugin NEX tools. Standardowo, czekamy na nowe retopo w nowej zetcie. ;D
Cyanide Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Ja robiłem ostatnio w maxie retopo przy pomocy wspomnianych Graphite tools, i muszę powiedzieć, że całekiem fajnie i przyjemnie się to robi. Co do 3dcoat to jeszcze nie próbowałem. Racja Monio, przydałoby się nowe rewolucyjne narzędzie do retopo w zetce :]
A3RO Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Dzięki za podpowiedz, z pewnością przyjże się bliżej Graphite tools.
gryzon Napisano 28 Luty 2012 Autor Napisano 28 Luty 2012 Jakieś nieskomplikowane to robię w ZBrush. Warto sobie z grubsza namalować siatkę na subtoolsie, chociażby najważniejsze linie. Ale miałem pisać... orientujecie się że dojdzie fajne narzędzie do półautomatycznego procesu retopo? :) Jakaś zewnętrzna firma dla nich to robi. Nie mogę się doczekać.
kazube Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Czekalem od zawsze na takie rozwiazania, ktore przyniosl modo 601. Dla mnie idealne podejscie do tematu.
gryzon Napisano 31 Marzec 2014 Autor Napisano 31 Marzec 2014 MODO faktycznie ma rewelacyjny retopo. Ostatnio go testowałem.
Rekomendowane odpowiedzi